Marion Ruelens
Leestip van Marion Ruelens
“We live for books. A sweet mission in this world dominated by disorder and decay.” - Umberto Eco, The Name of the Rose

Mexican Gothic; of, hoe overleef je de schoonfamilie van je favoriete nichtje

26 november 2020

Dit boek was afgelopen zomer helemaal de rage. Aan de ene kant een beetje gek, omdat het meer thuishoort in de Halloween-periode. Aan de andere kant is dit boek zo knotsgek en spannend dat je niet anders kan dan door de pagina's te vliegen.

Mexican Gothic is het verhaal van Noemí Taboada. Ze is een Mexicaanse socialite die op elke feestje aanwezig wil zijn, het liefst met een knappe man aan haar arm. Na het ontvangen van een onrustwekkende brief van haar pasgetrouwde nicht, Catalina, reist Noemí naar het landgoed waar Catalina met haar Engelse schoonfamilie woont. High Place is de afgelegen, druilerige villa waarin de familie Doyle al decennialang woont. Niet enkel Catalina en haar man Virgil wonen in High Place, maar ook zijn stokoude, sinistere vader Howard, zijn zus Florence en zijn neef Francis. Niets is wat het lijkt en Noemí en Catalina blijken in meer gevaar te zijn dan ze eerst vermoedden.

Het verhaal van Mexican Gothic is zo onbeschaamd overdreven en extravagant dat het werkt. Vele hedendaagse gothic horror boeken durven zich niet toe te wijden aan een bovennatuurlijke ontknoping. Vaak eindigen ze met een perfect "natuurlijk" verklaarbaar einde om op het laatste moment nog een "of toch niet?"-plot twist toe voegen. Het einde is op z'n minst onbevredigend te noemen. Mexican Gothic, daarentegen, geniet van het krankzinnige verhaal en speelt met de conventies van het genre. Bovendien zijn de personages van Noemí en Catalina geloofwaardig en goed geconstrueerd. De slechteriken - de Doyles - zijn echter een beetje overdreven. Hoewel de plot compleet gestoord is, slaagt Silvia Moreno-Garcia erin om een verdomd leuk boek te schrijven.

Marion Ruelens
Leestip van Marion Ruelens
“We live for books. A sweet mission in this world dominated by disorder and decay.” - Umberto Eco, The Name of the Rose

Mexican gothic
Titel:
Mexican gothic
Auteur:
Silvia Moreno-Garcia
# pagina's:
301 p.
Uitgeverij:
Del Rey
ISBN:
9780525620785
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Geheimen
Aanbevolen voor:
Bloedstollend,
Sensationeel
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips