Hilde Umans
Leestip van Hilde Umans
Een heerlijke verslaving...

Liefde en dood in de rode stad

4 april 2024

Bologna, de jaren '80: de negentienjarige Mahmood wil stoppen met zijn studies literatuur om kok te worden. Hij wordt verliefd op de veel oudere Davide die hem stimuleert om voor zijn droom als kok te kiezen. Mahmood gaat aan de slag in een restaurant, verkent verschillende markten en experimenteert in eigen keuken voor zijn mama en haar vriendinnen. Hij zit boordevol plannen maar ook twijfels over o.a. zijn vader die een paar jaar geleden naar Libië is gegaan om zich bij het verzet tegen dictator Kadhafi aan te sluiten, zeker wanneer er bij een aanslag verschillende Italiaanse slachtoffers vallen...

Rindert Kromhouts liefde voor Italië spat ook hier van de pagina's, net zoals zijn vorig boek 'De poppenspeler van Lampedusa'. Mooi hoe hij het jeugdige ongeduld van Mahmood beschrijft en de liefde voor Davide, die toch al wat meer levenservaring op zijn teller heeft staan. Of hoe de ouders van Mahmood zijn liefdeskeuze beoordelen en hem blijven steunen in zijn keuzes. En als extraatje heeft de auteur achteraan het boek een aantal recepten van Mahmoods favoriete voorgerechten en pasta's beschreven zodat je na het lezen van het boek zelf aan de slag kan gaan. Een smakelijke afsluiter!

Synopsis

Mahmood (19) staakt zijn studie om kok te worden, en ontmoet de oudere Davide, op wie hij snel verliefd wordt. Maar kan hun liefde wel bestaan? Dan wordt Bologna opgeschrikt door een bloedig aanslag, en vermoed Mahmood dat zijn vader de dader zou kunnen zijn… Vanaf ca. 15 jaar.

Hilde Umans
Leestip van Hilde Umans
Een heerlijke verslaving...

Liefde en dood in de rode stad
Titel:
Liefde en dood in de rode stad
Auteur:
Rindert Kromhout
# pagina's:
127 p.
Uitgeverij:
Leopold
ISBN:
9789025885786
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Bologna, Italië ; 1980-, Liefde, Homoseksuele mannen, Terrorisme
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Kleurrijk
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips