Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

Fantasy die mogelijks literaire fictie lezers zal kunnen bekoren

26 januari 2024

Het duurde eventjes voordat ik mijn eerste boek van 2024 uit had. Jonathan Strange and Mr. Norrell telt dan ook duizend pagina's. Hoewel ik vaak vind dat boeken best wat korter hadden gekund, was dit boek voor mij elke pagina waard.

Jonathan Strange and Mr. Norrell is een historische fantasy die zich afspeelt tijdens de Napolitaanse oorlog. Er is een magie, dus uiteraard is het een alternatief verleden. Het boek is erg gedetailleerd en werkt met voetnoten om de lezer meer te weten te laten komen over verschillende (fictieve) werken waar doorheen het verhaal naar verwezen wordt. De schrijfstijl doet me erg denken aan Jane Austen. Susanna Clarke weet de 19de eeuw met dezelfde spitsvondigheid te bekritiseren.

Qua verhaallijn mag je je aan twee ambitieuze magiërs verwachten die proberen de verloren gegane magie terug naar Engeland te brengen. Wanneer ze zich op duisterdere magie beginnen werpen, brengt dit uiteraard gevolgen met zich mee.

Jonathan Strange and Mr. Norrell is zeker geen doorsnee fantasyboek. Als fan van het genre hoop ik dat dit mogelijks literaire en historische fictielezers kan overtuigen dat fantasy heel wat te bieden heeft!

Synopsis

Twee magiërs weten in het Engeland van begin 19e eeuw de toverkunst nieuw leven in te blazen.

Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

Jonathan Strange en Mr. Norrell
Titel:
Jonathan Strange en Mr. Norrell
Auteur:
Susanna Clarke
# pagina's:
943 p. : ill.
Uitgeverij:
Vassallucci
ISBN:
90-5000-575-6
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Betoverend,
Hoogstaand
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips