Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Boeiend!

19 december 2022

Je weg in de wereld. Door: Julia Cameron.

Dit is het vervolg op dé bestseller: The artist’s way. Geschreven in 2002 maar nu pas vertaald blijkbaar. The artist’s way is een geweldig boek, niet voor niets is dat een wereldwijd verkoopsucces. Een aanrader voor kunstenaars maar daarnaast ook geschikt voor iedereen die ten volle wil leven: met open blik, hart en hoofd.

De twee belangrijkste pijlers uit het eerste boek zijn de morning pages en de artist date, in dit boek komt daar een derde pijler bij: een wekelijkse wandeling. Ook dit boek is een cursus die je in 12 weken kan volgen. Per week lees je een hoofdstuk en doe je de bijhorende oefeningen. Plus dat je, zodra je met de cursus begint, elke ochtend 3 pagina’s schrijft, je 1 keer in de week een artistiek uitje op je eentje onderneemt én dat je minstens 1 keer in de week gaat wandelen.

Dat alles om je creativiteit te voeden, want ja: dat is geen onuitputtelijke bron waar je uit kan blijven putten zonder er ooit iets in te steken. Dat leerde ik van Cameron, in haar vorige boek én door dit boek: je moet jezelf blijven voeden, je ogen en oren de kost geven. Tijd en aandacht aan jezelf besteden. Ruimte laten in je agenda, leven, hoofd. Ruimte die toelaat dat er iets nieuws gaat broeien.

Ik ben nog niet met de oefeningen begonnen, want ik wil er even 12 weken helemaal voor gaan en die tijd heb ik momenteel niet. Maar ik ga ze zeker doen. Sinds ik haar eerste boek deed schrijf ik nog elke dag mijn pagina’s. 2 in de plaats van 3 en in de namiddag in de plaats van in de ochtend maar ik doe ze wel, en ze helpen me. Met mijn andere schrijven én met mijn leven. Elke week wandelen doe ik sowieso al.

Soms lijkt wat ze zegt wat zweverig, en ze heeft het nogal vaak over de geweldige Schepper/God maar daar moet je omheen lezen. Of vervangen door iets dat jou wel past, als S/G niet je ding is. Als het gaat over creativiteit, in alle facetten van je leven dan is er geen betere gids dan Cameron, geloof me. Zo blij dat Walking in this world eindelijk vertaald is! Bedankt uitgeverij Lev.!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Je weg in de wereld : de volgende stap in het ontdekken en herstellen van jouw creatieve zelf
Titel:
Je weg in de wereld : de volgende stap in het ontdekken en herstellen van jouw creatieve zelf
Auteur:
Julia Cameron
# pagina's:
295 p. : ill.
Uitgeverij:
Lev
ISBN:
9789400515383
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Creativiteit, Levenskunst
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Inspirerend,
Tijdloos
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips