André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

fantasie en de kracht van de verbeelding optimaal verbonden met de realiteit.

19 december 2022


Er was jouw lichaam over mijn lichaam en hoe die lichamen schreeuwden/
Zal het buigen volstaan of is het om te breken?
Uit Tijd om te doden

Sara Eelen (1994) is een van de drijvende krachten achter de Klimaatdichters en Hart boven Hard. Je merkt bij het lezen dat ze gedreven is door engagement en dat ze poëzie ziet in alles. Ze legt dit trouwens vast in film, foto, audio en tekst. Haar werk werd onder meer gepubliceerd in Het Liegend Konijn, Deus Ex Machina, Kluger Hans, Hard//Hoofd en Papieren Helden. Haar werk werd bekroond bij Frappant TXT, de Babylon Interuniversitaire Literaire Prijs en de Poëzieprijs Stad Harelbeke.
Tijd is een overheersend element in deze debuutbundel en dat maakt ze ook heel duidelijk. Ze heeft een heel aparte manier om dat waar te maken zoals bijvoorbeeld in het gedicht Weerhaken:Tijd maakt onontkomelijk/ elke belofte een herinnering.
Sommige regels zijn zo mooi dat je ze hardop leest om er dubbel van te genieten: ’Ik ken de vraag van de boom die valt/ en niemand die het hoort’
De gedichten stromen van een wij naar een ik naar een jij terug naar een wij, een duizelingwekkende cirkel van verbinden en verbreken en dat doet ze buitengewoon intelligent.
Het nodige breken is een heel doorleefde bundel waarin fantasie en de kracht van de verbeelding zich optimaal verbinden met de realiteit.
‘Vandaag leg ik je uit wat sneeuw is/als een witte gedachtengang of tasten met verdoofde ogen/een oefening in contrast’.

Synopsis

Dichtbundel met als thema de werking van de tijd.

André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

Het nodige breken
Titel:
Het nodige breken
Auteur:
Sara Eelen
# pagina's:
69 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Vrijdag
ISBN:
9789464341362
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Betoverend,
Hoogstaand
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips