André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

fouten uit het verleden ongedaan kunnen maken

28 mei 2024

Sinds zijn doorbraak met De goede zoon (2019),waarvoor hij de Librisprijs kreeg, publiceerde Rob van Essen ieder jaar een nieuw boek, waaronder verhalen, poëzie en romans. Voor Ik kom hier nog op terug uit 2023 kreeg hij de Librisprijs 2024 . Het is een roman over de mogelijkheid om terug in de tijd te duiken om een fout ongedaan te maken. De journalist Rob Hollander krijgt het zomaar in de schoot geworpen. Werkend aan een reportage over zijn vroegere studiegenoten van het eerste jaar van de opleiding filosofie komt hij in contact met een man die op mysterieuze wijze een “tijdportaal” heeft bemachtigd en zich uitgeeft voor “tijdreistherapeut”.

Deze man heeft met film maken massa's geld verdiend en daarom kan hij zich nu een experiment veroorloven. Hij kan mensen die spijt hebben van iets uit het verleden terug in de tijd laten reizen, zodat ze fouten uit het verleden ongedaan kunnen maken.

Ik kom hier nog op terug is de uitwerking van een bekend maar wel bevreemdend menselijk gedachte-experiment namelijk om in korte tijd en zonder dat de buitenwereld je afwezigheid opmerkt, andere werelden en dimensies te bezoeken.

Inhoudelijk vond ik het persoonlijk allemaal nogal ingewikkeld maar Van Essen weet het eigenlijk allemaal mooi te verwoorden en je genadeloos onder te dompelen in dit hallucinant maar wel goed geschreven verhaal.

Synopsis

Een journalist uit Amsterdam wordt uitgenodigd door een oud-studiegenoot om langs te komen in Los Angeles. Daar krijgt hij de kans om terug te reizen in de tijd om fouten uit het verleden te herstellen.

André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

Ik kom hier nog op terug : roman
Titel:
Ik kom hier nog op terug : roman
Auteur:
Rob van Essen
# pagina's:
397 p.
Genre:
Briefromans
Uitgeverij:
Uitgeverij Atlas Contact
ISBN:
9789025475277
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Herinneringen, Tijdreizen
Aanbevolen voor:
Cool,
Inspirerend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips