Leestip van Gerda van Erkel

Intrigerend, spannend, vlot... voor de liefhebbers van het genre

23 maart 2023

HOTEL SOLITUDE. Koen Strobbe. ***°

Na ‘Nachtschuim’, dat ik vorig jaar van hem las, waren mijn verwachtingen hoog gespannen. Ook door de positieve recensies die ik over Hotel Solitude las. Hoewel het niet zo is dat ik zwaar ontgoocheld ben, bleef ik toch wat op mijn honger zitten, omdat ik zelden emotioneel geraakt werd door het boek. Het was intrigerend, de plot was knap opgebouwd, de karakters goed uitgediept – zeker het hoofdpersonage met zijn ASS was, zeker voor mij als psychologe, zeer herkenbaar in zijn manier van denken en zijn gedragingen – enkele verrassende plotwendingen (hoewel ik de cruciale al langer had zien aankomen.

Waarschijnlijk ontwikkel je als auteur ‘over’gevoelige antennes voor dingen die zelfs maar heel vaag in de lucht hangen, waardoor je je minder laat overdonderden/verrassen, wat weleens jammer is).

Het boek leest vlot, in een heldere taal, met de nodige thrillerelementen die voor ‘suspense’ zorgen. Toch denk ik dat serieus schrappen het sterker had kunnen maken.

Maar al bij al graag gelezen, al is het dan niet mijn favoriete genre en werd ik emotioneel weinig bewogen. Toch drieëneenhalve ster.

Synopsis

Een man gaat aan het werk als persoonlijk begeleider van een bekende schrijver om te zorgen dat deze zijn deadlines haalt.

Leestip van Gerda van Erkel

Hotel solitude
Titel:
Hotel solitude
Auteur:
Koen Strobbe
# pagina's:
342 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
B&L
ISBN:
9789463930468
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Schrijverschap
Aanbevolen voor:
Boeiend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips