Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Leve Sarah!

28 november 2020

Het Ruimteboek. Over sterren, satellieten en planeten. Door Sarah Devos.

Ik ben verliefd op bomen, op de zee, op sterren. Ik heb tattoos met alle drie, ik knuffel bomen, raap schelpen en ben altijd op zoek naar een vallende ster. Vroeger nam ik wel eens een boek uit de bib mee naar huis over één van die onderwerpen, want ja, ik leer graag bij. Maar die boeken zijn te moeilijk om te lezen. Toch niet voor mensen als ik die slechte punten bij de vleet haalden bij fysica en chemie…

En dan komt Sarah kijken. Iemand zonder wetenschappelijk achtergrond maar met een nieuwsgierige blik, een heldere taal en een vlotte pen. En humor, niet onbelangrijk bij moeilijkere onderwerpen. Dankzij haar weet ik welke boom ik omarm, welke schelpen ik raap en vanaf vandaag ook welke 3 sterren op mijn lichaam vereeuwigd zijn (de steel van de grote steelpan, moest je het willen weten).

Na het geweldige Bosboek en Zeeboek is er nu Het Ruimteboek. Vol informatie, tekeningen, weetjes en tips en trucs in verband met: de ruimte, de aarde en zon en maan, door de mens gemaakte voorwerpen, onze planeten, sterren, kometen en meer mysteries in de ruimte. Dit boek kwam er in samenwerking met Volkssterrenwacht Urania (waar ze een opleiding volgde). Verwacht je aan een heleboel boeiende, begrijpbare, fascinerende, prachtig geïllustreerde informatie op een ‘gewoon mensenformaat’. Dat wil zeggen dat grote mensen zonder wetenschappelijke knobbel of voorkennis, maar ook je kleine nerdy neefjes en nichtjes, dit boek gaan begrijpen en verslinden én er verliefd op gaan worden. En ook een beetje op Sarah, net zoals ik. Ohja, nog meer goed nieuws; in het voorjaar verschijnt haar volgende: Het Hemelboek!

Sarah is mijn slimme held, fan!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Titel:
Het ruimteboek : over sterren, satellieten en planeten
Auteur:
Sarah Devos
# pagina's:
191 p. : ill.
Uitgeverij:
Manteau
ISBN:
9789022337202
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Heelal
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Slim
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 12-14 jaar

Gerelateerde leestips