Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Dekentje

23 december 2021

Het geluk van de wolf. Door: Paolo Cognetti.

Cognetti is gelukkig. Denk ik. En met zijn prachtige Het geluk van de wolf heeft hij mij gelukkig gemaakt. Hij schrijft mooier en mooier. Eenvoudige, kleine verhalen over grootse mensen en nog grotere bergen.

In dit geval lezen we een stukje leven van Fausto, een schrijver werkzaam als kok in een bergdorp, die verliefd wordt op serveerster Silvia. We beleven samen met hen de winter, leren de dorpsbewoners kennen en volgen mee de gang van de natuur. Als de winter voorbij is moeten Fautso en Silvia beslissen wat ze komende maanden gaan doen.

Dat is zo ongeveer het verhaal in een notendop. Hoewel er weinig gezegd/geschreven wordt zien/lezen we zo veel meer. Het geluk van de wolf is een boek als een warm dekentje dat je omhult, even weg van de wereld laat zijn en je raakt tot diep in je botten. Op een subtiele, verwarmende manier.

Hoewel dit boek (naar ik heb begrepen) enige gelijkenissen vertoont met Cognetti’s leven is het geen dagboek. Het leest als een poëtische liefdesbrief boordevol kleine odes om alleen van te genieten of beter nog: voor te lezen aan je geliefde. Schrijvers moeten niet afzien om mooie boeken te kunnen schrijven, soms volstaat het om graag te zien. Graag te zien, goed te kunnen kijken en vol liefde te schrijven. Paolo schreef een eerbetoon. Een ode aan zijn geliefde, zijn Val d’Aosta en de rust en stilte van de natuur. Lezen is ook een beetje reizen.

Synopsis

Een 40-jarige pas gescheiden schrijver ontvlucht Milaan en gaat in het hooggebergte op zoek naar zichzelf.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Het geluk van de wolf
Titel:
Het geluk van de wolf
Auteur:
Paolo Cognetti
# pagina's:
204 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789403149011
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Stilte
Aanbevolen voor:
Beeldschoon,
Hoogstaand
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips