Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Feest!

28 februari 2023

Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik. Illustraties: Jet Boeke. Tekst: Arthur van Norden.

Oh wat een feest is dit super dikke, mooie boek! De cover is prachtig: met opliggende dikke letters en Dikkie Dik zelf, en gouden confetti; binnenin is er een schattig labeltje en dan moet het boek eigenlijk nog maar beginnen! Echt mooi.

Eerlijk is eerlijk, ik was Dikkie Dik een beetje vergeten. (Ik ben een 44-jarige Belg zonder kinderen, vergeef mij.) Tot ik dit boek zag voorbijkomen en weer helemaal naar mijn kindertijd werd gekatapulteerd. Ik begrijp nu ook plots waarom mijn adoptie-kat een ‘rosse kater’ moest zijn :)

Dikkie Dik was oorspronkelijk te horen (en zien) als voorleesverhaal in Sesamstraat. Wegens zijn grote populariteit verschenen zijn verhalen ook in echte boeken. Jet Boeke vertelt in deze editie alles over de ontstaansgeschiedenis, zeker lezen: boeiend! En nu viert hij zijn 45ste verjaardag, met dit geweldige boek, wat een feest! En wat gaat de tijd toch snel…

Als kind vond ik de verhaaltjes grappig en leuk. Nu zie ik ook hoe geweldig ze zijn. Ondanks het feit dat Dikkie Dik een fictief personage is met een heel eigen (ondeugend) karakter zie je er toch ook de streken van een echte kat in. Dat besef ik nu pas, nu ik ouder en wijzer én katteneigenaar ben. Dat maakt de verhalen en tekeningen nog beter.

Dit is een jubileum boek dat in geen enkele boekenkast mag ontbreken. Het brengt jong en oud én komende generaties gegarandeerd bergen kijk-, lees- en luisterplezier!

Synopsis

Verzamelbundel met dertig verhalen over de rode kater uit Sesamstraat, Dikkie Dik. Prentenboek met grote, eenvoudige tekeningen in aquarel. Vanaf ca. 2 jaar.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik
Titel:
Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik
Auteur:
Jet Boeke
# pagina's:
187 p. : ill.
Genre:
Prentenboeken
Uitgeverij:
Gottmer
ISBN:
9789025743536
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Katten
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 3-5 jaar

Gerelateerde leestips