Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Wie goed doet, goed ontmoet?

19 juni 2020

Het boek van Jongen. Een mysterie. Een wonder. Een onvergetelijk avontuur. Catherine Gilbert Murdock

Wie goed doet, goed ontmoet?

Dat het Christendom gedurende eeuwen haar stempel heeft gedrukt op onze Westerse wereld is een understatement. Tot en met de Verlichting werd de middeleeuwse mens door de Kerk ingeprent dat iedereen verdorven is, belast met de erfzonde ter wereld komt en dat alle goeds van boven komt. Je kon dan ook alleen maar je hemel verdienen door goed te leven, alles in het teken van God te stellen en al je bezit aan de Kerk af te staan.

In deze donkere tijd van boetedoening en pelgrimage leeft Jongen, een eenvoudige en arme ganzenhoeder. Op het Franse platteland valt voor hem in 1350 niet veel te beleven totdat de mysterieuze figuur Secundus hem onder zijn vleugels neemt en ze samen een onvoorstelbare tocht naar Rome aanvatten.

Relieken en rentmeesters, een moordlustig meisje, wolven en andere pratende dieren: Jongen ontdekt de wijde wereld met haar goede en slechte mensen. Op zijn pad naar Rome leert hij al snel dat je niet altijd wordt beloond voor je goede daden en dat je soms iets ’slecht’ moet doen om je eigen hachje te redden!

Het boek van Jongen is een fantastische vertelling en een spannende pageturner. Een boek voor jong en oud dat op een vlotte en ongedwongen manier veel bijbrengt over de late Middeleeuwen.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Het boek van jongen
Titel:
Het boek van jongen
Auteur:
Catherine Gilbert Murdock
# pagina's:
271 p. : ill.
Uitgeverij:
Em. Querido's Uitgeverij
ISBN:
9789045124032
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Middeleeuwen
Aanbevolen voor:
Wonderlijk
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 9-11 jaar

Gerelateerde leestips