Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Feest!

13 juni 2022

Het boek van alle mensen, dieren en dingen. Uit de schatkamers van Querido.

Het Querido kinderfonds bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd. Onder andere door de publicatie van dit prachtige boek. Het is een verzameling van (fragmenten) van de mooiste boeken, verhalen en gedichten die afgelopen jaren bij het fonds verschenen, gekozen door auteurs van de uitgeverij. De cover alleen al is een (Nederlands getint) pareltje (door Sieb Posthuma). De titel verwijst naar een geweldig boek van Guus Kuijer.

Alles begon in 1971, met de publicatie van het iconische Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. De lat lag al direct heel hoog en is daar ook gebleven. In deze feestelijke bundel staan oude klassiekers (Otje, Madelief) maar ook nieuwe (Lampje, Broere) naast schitterende poëzie (van de Vendel, van Leeuwen), geflankeerd door de mooiste illustraties (Törnqvist, Thé Tjong-Khing).

Dit boek is een schatkist in woord en beeld. Het is een prachtige manier om 50 jaar kinderboeken te vieren én het is een aanzet om nog meer boeken te kopen. Je (her)ontdekt oude vrienden die je al in de kast hebt maar ook vergeten parels die je niet (meer) hebt. Als voorleesboek kan het ook gerust meer dan 50 jaar mee; generaties lang gaan hier plezier aan beleven. Elk kind moet een exemplaar krijgen bij geboorte. Als dit het enige boek is dat ze ooit krijgen hebben ze alvast een verzameling waar ze uren zoet mee zijn.

Proficiat aan Querido: voor dit mooie jubileum, alle moois van afgelopen decennia en dit juweel uit jullie schatkamer. Moge er nog vele mooie jaren en boeken volgen.

Synopsis

Feestelijke bundeling van verhalen, gedichten en illustraties ter gelegenheid van de de vijftigste verjaardag van het kinderboekenfonds van uitgeverij Querido.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Het boek van alle mensen, dieren en dingen : uit de schatkamers van Querido
Titel:
Het boek van alle mensen, dieren en dingen : uit de schatkamers van Querido
Auteur:
# pagina's:
488 p. : ill.
Uitgeverij:
Em. Querido's Uitgeverij
ISBN:
9789045127477
Materiaal:
Boek
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 6-8 jaar

Gerelateerde leestips