Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Zinnelijk

18 maart 2022

Het atelier. Door: Sarah Hall.

Net als De komst van de wolven (lees dit prachtige boek!) is dit een heel zinnelijk, vurig, samengebald, intens boek. Je gaat als lezer van geilheid naar misselijkheid en naar puur verdriet. Hall laat je achter met een zwart verbrande schroeiplek in je hart.

Door het verhaal van kunstenaar Edith Harkness, die zich voorbereidt op haar nakende einde en daardoor terugkijkt op haar verleden, ga je je afvragen wat je al jaren loopt te doen. Leven zoals Edith (zoals Sarah?), dat is pas leven, echt leven.

Net als in het echte leven woedt er een pandemie (Nova in dit geval), die sterk op de onze lijkt maar net even anders is. En net dat kleine verschil maakt het nog aangrijpender. Je wil in het boek stappen en Edith tegen je borst drukken.

Sarah Hall lezen is jezelf in een zwart boekengat werpen want nadat je Het atelier uit hebt ben je voor een tijdje verpest als lezer. Je moet haar verhaal laten bezinken voor je ooit nog iets anders kan lezen. In die tussentijd branden haar personages zich vast in je ziel.

Wat een aanrader. Ik hoop dat we niet zo lang moeten wachten op een volgende parel van haar!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Het atelier
Titel:
Het atelier
Auteur:
Sarah Hall
# pagina's:
191 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Ambo|Anthos
ISBN:
9789026355189
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Epidemieën, Sterfelijkheid en onsterfelijkheid, Overleven
Aanbevolen voor:
Beeldschoon,
Hoogstaand,
Slim
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips