Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Werelden

8 december 2021

Een modern verlangen. Veertien verhalen. Door Hanna Bervoets.

Sinds ik Hanna jaren geleden in Zomergasten zag ben ik fan van haar, als persoon. Ik vind haar boeiend, intelligent en inspirerend. Ik las gretig elk interview met haar maar haar boeken durfde ik niet aan. Omdat ze me steeds een beetje vreemd overkwamen.

Totdat ik vorig jaar Welkom in het Rijk der zieken las en besefte dat haar boeken inderdaad een vreemd kantje hebben, haar werelden zijn vaak net iets anders dan de onze, maar onder dat laagje ligt gewoon onze eigen dagdagelijkse wereld open en bloot, rauw en ongepolijst, genadeloos gefileerd.

Ik was dan ook blij verrast toen ik Een modern verlangen in mijn brievenbus vond (dikke merci Uitgeverij Pluim). De cover van dit boek is prachtig, al Hanna’s boeken zijn trouwens heruitgegeven met een soortgelijke cover, heel mooi. (Het is ook Boekenweek momenteel en Bervoets schreef het Boekenweek geschenk dat je gratis krijgt bij aankoop van boeken. Hol snel naar je boekenwinkel…)

Ik ben geen verhalen-lezer. Op de één of andere manier vind ik die moeilijker te lezen dan een roman. Toch heb ik genoten van Een modern verlangen. Omdat het gaat over mensen die op zoek zijn naar verbinding, met elkaar én met zichzelf. Ze zoeken, ze worstelen, ze struikelen. Ze zoeken hun weg in een wereld die niet altijd even makkelijk of uitnodigend is. Ze proberen ook maar gewoon gelukkig te zijn. Heel herkenbaar dus, zeker in deze pandemie-tijd. Gelukkig zijn er boeken, zoals deze, om ons warm welkom te heten.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Een modern verlangen
Titel:
Een modern verlangen
Auteur:
Hanna Bervoets
# pagina's:
239 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Pluim
ISBN:
9789083142166
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Relaties
Aanbevolen voor:
Boeiend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips