Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Oh Engeland

27 juli 2020

Een ander leven. Door: Rudi Meulemans.

Theatermaker Rudi Meulemans is al van kindsbeen af gefascineerd door Engeland. Het land, de literatuur, de kunst.

Daarom beslist hij, om 70 jaar na Vita Sackville-West, haar man Harold Nicholson en hun vriend James Lees-Milne, hun reis langs landhuizen in Zuidwest-Engeland over te doen. Zij deden het namens de National Trust, hij doet het, samen met zijn man Luc, uit passie en als basis voor dit boek.

Meulemans heeft het klaargespeeld om een soort van reisgids om te toveren in een super gedetailleerd geschiedenisboek, gemengd met een dagboek (van zijn reis én die van het drietal) en dat alles in een met prachtige foto’s opgeluisterd verhaal.

Hij neemt je mee naar het Engeland van 1947, afgewisseld met het Engeland van nu. Het landhuizen-Engeland wel te verstaan. Als hij een National Trust huis bezoekt weet hij van elk personage dat er mee verbonden is of was een biografie op te sommen. Hij weet van zo veel mensen zo veel, zijn geschiedkundige kennis van dit onderwerp is fenomenaal en wijst op uren, jaren, studie en fascinatie.

Alles aan dit boek maakt dat je als lezer die reis wil overdoen. Zoals Rudi al ontdekte is er sinds 1947 veel veranderd maar opvallend veel is nog quasi hetzelfde gebleven. Dit boek smeekt om een vertaling in het Engels, en een prominente plek in de winkels van de National Trust.

Normaal vertrok ik over een dikke week naar Engeland, in de huidige situatie is dat niet mogelijk. Een ander leven is het dichtst dat ik momenteel bij mijn vakantie geraak…

Synopsis

Reconstructie van een elfdaagse inspectietocht in 1947 door de secretaris van de National Trust langs historisch erfgoed in zuidwest-Engeland.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Een ander leven : mijn reis in de voetsporen van Vita Sackville-West, Harold Nicolson en James Lees-Milne
Titel:
Een ander leven : mijn reis in de voetsporen van Vita Sackville-West, Harold Nicolson en James Lees-Milne
Auteur:
Rudi Meulemans
# pagina's:
333 p., [8] p. platen : ill.
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789403183503
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Engeland ; reisbeschrijvingen
Aanbevolen voor:
Boeiend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips