wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Je wordt lyrische door de prachtige schrijfstijl!

1 augustus 2023

De Oostenrijkse Eva Menasse heeft al heel wat prijzen op haar palmares staan, in 2022 verscheen deze roman Dunkelblum zwijgt. Achteraan het boek prijkt een personenlijst, deze heb je tijdens het lezen zeker nodig door het hoeveelheid aan personages die doorheen het verhaal wandelen.

Dunkelblum is een klein Oostenrijks grensstadje, een wirwar van kleine straatjes, lage huisjes en een toren herinnert aan het afgebrande kasteel. Dunkelblum is een stadje met een dorpsgevoel: iedereen kent iedereen, iedereen helpt iedereen. Of is er meer met Dunkelblum aan de hand dan wat je op het eerste oog ziet? Wanneer er een geheimzinnige bezoeker de stad binnenstapt, vallen de stenen één voor één neer, een domino effect overheerst in Dunkelblum. Een skelet wordt opgegraven en geheimen drijven aan de oppervlakte. Een oud misdrijf leunt op de oudere inwoners en dit terwijl de jongeren inwoners wroeten in het verleden van Dunkelblum. Wie zwijgt, wie staat op?

De alwetende verteller neemt de lezer mee achter de deuren van de kleine woningen en het verleden van dit kleine stadje. De auteur weet de lezer nieuwsgierig te maken door een sterke opbouw van spanning en hier en daar fragmenten in een sausje van dreiging te dippen. Je kan zeker lyrisch worden over de prachtige schrijfstijl, omgevingsbeschrijvingen die de emoties of gedachten van de personages benadrukken. Dunkelbum is gesponnen in een web vol geheimen! Het boek leunt zich ertoe om nog eens te herlezen en terug te ontdekken.

wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Titel:
Dunkelblum zwijgt
Auteur:
Eva Menasse
# pagina's:
528
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Beeldschoon,
Hoogstaand

Gerelateerde leestips