wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Een verhaal met een diepere onderlaag

2 augustus 2023

De auteur Lisa Taddeo heeft acht jaar een aantal mensen gevolgd, ze verhuisde zelf, toch bleven deze drie vrouwen over. Drie vrouwen is verfilmd en kunnen we in het najaar van 2023 zien.

*Lina is getrouwd met Ed, naar de buitenwereld toe lijkt haar huwelijk wel een weerspiegeling van perfectie. Deze weerspiegeling is er één met barsten, Lina verlangt naar warmte en seks toch is dit iets dat Ed niet geeft. Lina smijt zich in een affaire en wordt verslaafd aan de aandacht van deze man.

De jonge Maggie wil gezien worden, wanneer haar leerkracht Engels meer wordt dan leerkracht, wordt ze vervuld met liefde en verlangen. De gevolgen zijn niet te overzien, later geraakt ze verstrikt in een rechtszaak.

Sloane is mooi, aantrekkelijk en ambitieus. Ze is getrouwd met Richard en baten een restaurant uit, toch is er een keerzijde aan haar huwelijk. Richard houdt ervan dat Sloane seks heeft met andere mannen en kijkt toe. Toch is dit wat Sloane verlangt?

Als je als lezer denkt dat dit een vulgair goedkoop verhaal is, sla je de bal helemaal mis. Drie vrouwen is een verhaal met af en toe een gedetailleerd seksueel fragment, maar met een veel diepere onderlaag. Het boek maakt indruk door thema’s zoals misbruik, gezien willen worden, maar vooral hoe ontwikkelt het verlangen van een vrouw. Hoe ver moeten we gaan terugkijken? En dat doet de auteur, ze werkt met flashbacks en flashforwards, waardoor je als lezer een volledig beeld schets van de vrouwen. Zonder oordeel en met begrip kijk je naar Lina, Maggie en Sloane. De auteur speelt met verschillende vertelperspectieven en dat kan ze, haar schrijfervaring als journaliste spat van de bladzijden. Lang zinnen passeren de revue, misschien moet je deze af en toe wel gaan herlezen, toch door de levensmetaforen en boodschappen die door het verhaal lopen, doe je dit met plezier. Sommige fragmenten zijn zeker voeding voor psychologen en dit verhaal is bespreekbaar in een leesclub. Drie vrouwen, een boek dat blijft nazinderen, een verhaal dat indruk maakt!

wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Titel:
Drie vrouwen
Auteur:
Lisa Taddeo
# pagina's:
320
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Tijdloos,
Verleidelijk

Gerelateerde leestips