wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Doolhof met afslagen vol spanning

26 maart 2024

De Vlaamse schrijfster Sterre Carron brengt met ‘Doolhof van verraad’ haar 22ste boek in de Rani Diaz serie uit. De auteur heeft reeds haar stempel gezet in het genre misdaad en het team van hoofdinspecteur Diaz heeft geen introductie meer nodig bij de lezer. Toch is ‘Doolhof van verraad’ perfect apart leesbaar, de lezer leest het verleden van de personages doorheen het plot. Zonder langdradige flashbacks, maar duidelijk en eenvoudig worden er dynamische personages opgevoerd.

*Wanneer er een moord wordt gepleegd op de tiener Sade met Haïtiaanse roots, opent deze zaak een litteken bij nieuwe inspecteur Amy. De beste vriendin van Amy werd op dezelfde brutale manier om het leven gebracht. Hoofdinspecteur moordzaken Rani en haar team willen zo snel mogelijk achter de waarheid komen. Terwijl ze zich vastbijten in deze zaak, blijft het niet bij één slachtoffer. Is de moordenaar een copycat of loopt er een seriemoordenaar door de straten van Mechelen?

Vanaf de start weet de auteur belangrijke realistische thema’s zoals racisme, pesten, grenzeloosheid aan te snijden. En dit is misschien wel het stokpaardje van de Rani Diaz- thrillers, personages van vlees en bloed met geen overdreven uitspattingen of ongeloofwaardige beslissingen stappen op het Diaz toneel. Waardoor het geheel niet aan realiteit verliest, maar eerder aan kracht wint. De auteur weet de lezer voort te drijven door deze doolhof met afslagen vol spanning en ze neemt je mee op een zijweg waar korte hoofdstukken stoppen met een climax. Een opbouw die kan tellen! De schrijverspen zet de lezer een aantal keer op het verkeerde pad, toch met de nodige pauzes om te bekomen. Doolhof van verraad kan je niet opzij leggen, tot je een volmaakte puzzel hebt gelegd.

wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Titel:
Doolhof van verraad
Auteur:
Sterre Carron
# pagina's:
396
Aanbevolen voor:
Adembenemend,
Bloedstollend,
Boeiend

Gerelateerde leestips