Leestip van Saskia Imbert

Zoveel boekenliefde in één verhaal!

17 mei 2024

Boeken, een verscholen huis, klimplanten én een gouden randje… Achter deze prachtige cover schuilt een heerlijk verhaal!

Evie Woods brengt drie verhaallijnen samen in De verborgen boekwinkel. Eerst maakt de lezer kennis met Opaline in 1921 in Londen. Maar al snel verhuist Opaline, met een tussenstop in Parijs, naar Dublin om een huwelijk te ontvluchten. Ze opent hier haar eigen boekwinkel en gaat op zoek naar Emily Bröntes tweede roman.

In een ander verhaallijn leer je Martha kennen in 2021. Martha is op de vlucht voor haar gewelddadige echtgenoot en komt zo in Dublin terecht waar ze als huishoudhulp voor madame Bowden aan de slag gaat. Martha neemt haar intrek in de kelder, waar toch wel een bijzondere sfeer hangt. Via het kelderraam komt het tot een bizarre ontmoeting met Henry, het derde hoofdpersonage. Hij is op zoek naar een ongewoon manuscript én naar een oude boekwinkel die blijkbaar niet meer bestaat.

In korte hoofdstukken, die elkaar in sneltempo afwisselen, komen om beurt Opaline, Martha en Henry aan het woord. Hierdoor blijft het verhaal steeds boeiend en stilaan groeien de verhaallijnen knap naar elkaar toe. De schrijfstijl is zeer toegankelijk en vaak ook amusant. Hoewel het verhaal luchtig is geschreven, toch komen er ook belangrijke en mooie thema’s aan bod. De onderdrukking van de vrouwen speelt een voorname rol, maar vooral hun sterkte komt naar boven. Er zijn ook voldoende originele elementen in dit boek verwerkt. Martha bezit een bijzondere gave, in het huis van madame Bowden hangt een vleugje magie en boeken krijgen een zeer prominente rol. De verwijzingen naar klassiekers is zeker een pluspunt.
Evie Woods heeft het geheel knap gedoseerd met spanning, romantiek, humor, magie én heel veel boeken. Ik heb alvast genoten van De verborgen boekwinkel en heb nu zin om Dublin te bezoeken!

“Het mooie van boeken is dat ze je de moed geven om je een groter en beter leven voor te stellen dan je ooit had durven dromen.”

Synopsis

Wanneer een verdwijnende boekwinkel haar betovering uitspreekt, ontdekken drie vreemdelingen dat hun eigen verhalen net zo bijzonder zijn als die op de pagina's van hun geliefde boeken. Ze worden getransporteerd naar een wereld van verwondering waar niets is wat het lijkt.

Leestip van Saskia Imbert

De verborgen boekwinkel
Titel:
De verborgen boekwinkel
Auteur:
Evie Woods
# pagina's:
397 p.
Uitgeverij:
Luitingh-Sijthoff
ISBN:
9789021046150
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Boekcultuur, Liefde, Ierland ; 1920-
Aanbevolen voor:
Betoverend,
Inspirerend,
Tijdloos
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips