Ann Gabriels
Leestip van Ann Gabriels
A little magic can take you a long way - Roald Dahl

Verdwijnen in de jungle

21 april 2020

Fred, Con, Lila en haar broertje Max belanden door een vliegtuigongeluk midden in het Amazonewoud. Samen doen ze hun best om te overleven en de weg terug naar huis te vinden. Dan ontdekken ze sporen... Is hier al eens eerder iemand geweest?

De hoofdpersonages zijn piepjong, maar de hachelijke situatie laat hen geen keuze. Ze moeten hun verstand er bij houden en keuzes maken. Gelukkig is Fred, de oudste, een belezen jongen die er altijd al van droomde om ontdekkingsreiziger te worden.

"Ik hield gewoon van het idee dat er nog dingen zijn die we niet weten. Op school is elke dag hetzelfde. Ik vond het fijn om in grote, gekke, wilde dingen te geloven."

Zijn boekenkennis komt nu goed van pas in deze nieuwe realiteit. De vier leren te overleven, ondanks hun verschillen. Dan ontdekken ze dat ze niet alleen zijn…

Moed en angst wisselen elkaar af in de broeierige jungle, waar achter elke steen gevaar én wonderen schuilen. De prachtige tekeningen van Hannah Horn omkaderen de tekst en zuigen je mee in de overvloed van planten en dieren.

"De échte wereld is waar je je het meest écht voelt."

'De ontdekkingsreiziger’ won de Costa Children's Book Award, een literatuurprijs voor Britse en Ierse schrijvers.

Een boek voor iedereen (ver of minder ver) boven de 10 jaar, met één van de meest onvergetelijke personages van de afgelopen jaren.

Synopsis

Fred, Con, Lila en haar broertje Max belanden door een vliegtuigongeluk midden in het Amazonewoud. Samen doen ze hun best om te overleven en de weg terug naar huis te vinden. Dan ontdekken ze sporen... Is hier al eens eerder iemand geweest? Vanaf ca. 10 jaar.

Ann Gabriels
Leestip van Ann Gabriels
A little magic can take you a long way - Roald Dahl

De ontdekkingsreiziger
Titel:
De ontdekkingsreiziger
Auteur:
Katherine Rundell
# pagina's:
302 p. : ill.
Uitgeverij:
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
ISBN:
9789024580941
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Amazonegebied
Aanbevolen voor:
Bloedstollend,
Kleurrijk,
Wonderlijk
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 9-11 jaar

Gerelateerde leestips