Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Feest!

11 augustus 2020

De mooiste Jubelientjes. Door: Hans Hagen, tekeningen: Philip Hopman.

Mijn eerste Jubelientje kocht ik toen ik een jaar of 30 was. Omdat de cover me zo aansprak en het me een tof boek leek om in bed voor te lezen aan mijn man. Het was een schot in de roos. Beide zijn we fan van Jubelientje, haar oma én Dirk-Jan.

En natuurlijk ook van Hans en Philip. Het geweldige team achter Jubelientje. Want het moet gezegd: tekst en tekeningen tillen elkaar naar een hoger niveau.

Hans is 40 jaar schrijver en dat viert hij met dit boek, gevuld met de 40 leukste verhalen over Jubelientje. (Lijkt me quasi onmogelijk om te kiezen maar het is hem gelukt.)

Wat is er nu zo fantastisch aan die verhalen? Naast de geweldige hoofdpersonages (ik wil Jubelientje zijn, ik wil haar oma hebben) zijn de verhaaltjes elke keer even zalig. Vol wilde avonturen die net wild genoeg zijn om er zelf zin in te krijgen maar ook niet te wild zijn zodat je ze ook zelf zou kunnen beleven. De toon is grappig, ontroerend en meeslepend. Oma is wild, meelevend, avontuurlijk én kleurrijk maar daarnaast blijft ze genoeg oma om alles in goede banen te leiden en af en toe een wijze les te geven. En Jubelientje is wijs, soms wat eigenwijs (maar nooit té), vrolijk en ze heeft een hart van goud.

De liefde tussen oma en Jubelientje spat van elke bladzijde. Ze straalt vol warmte tot in het hart van de lezer en maakt dat je onvoorwaardelijk van dit boek gaat houden.

Ideaal om te lezen voor het slapengaan. Om de waan van de dag achter je te laten en te dromen van geweldige avonturen. Jubelientje zou vrienden kunnen zijn met Robin, Polleke en Lampje. Personages die je hoofd en hart nooit meer verlaten.

Super blij dat Hans 40 jaar schrijft. Dikke proficiat en bedankt voor dit mooie geschenk, Hans!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

De mooiste Jubelientjes
Titel:
De mooiste Jubelientjes
Auteur:
Hans Hagen
# pagina's:
170 p. : ill.
Uitgeverij:
Em. Querido's Uitgeverij
ISBN:
9789045125169
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Om voor te lezen
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 3-5 jaar

Gerelateerde leestips