Leestip van Karen Desoete

Een dierentuin in Mosul

30 april 2020

Is er een dierentuin in Mosul... ? Ik had er eigenlijk nog nooit bij stil gestaan. Het is niet meteen het eerste waaraan je denkt als er over Mosul gepraat wordt. Maar, om op de vraag te antwoorden: ja, er is een dierenpark.
Sinds Mosul door IS geregeerd werd, is er veel veranderd in de stad en in het leven van haar bewoners. Het boek vertelt het waargebeurde verhaal van één van hen.
Abu Laith is een gekende figuur in de stad. Hij heeft zeer uitgesproken ideeën, waardoor de ene hem bewondert en hij de andere regelmatig tegen de schenen stampt.
Door de veranderde regels na de komst van IS en het oorlogsgeweld in de stad, moet ook hij zich willens nillens aanpassen.
Hij krijgt het echter niet over zijn hart om de leeuwen en de andere dieren in Mosul Zoo gewoon aan hun lot over te laten en bedenkt een plan om hen te redden. Maar dat kan hij niet alleen...

Synopsis

Hoe een dierentuindirecteur in Mosul in Irak een leeuw en een beer weet te redden nadat Mosul is bezet door IS en de dierentuin is verwoest.

Leestip van Karen Desoete

De leeuwenvader van Mosul : een strijdbare dierentuindirecteur te midden van een gruwelijke oorlog
Titel:
De leeuwenvader van Mosul : een strijdbare dierentuindirecteur te midden van een gruwelijke oorlog
Auteur:
Louise Callaghan
# pagina's:
335 p., [8] p. foto's : ill.
Genre:
Waargebeurd
Uitgeverij:
HarperCollins
ISBN:
9789402704754
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Dierentuinen
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Boeiend,
Inspirerend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips