Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

De Sint anno 2020

19 november 2020

De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar. Door Annie M.G. Schmidt. Met tekeningen van Noëlle Smit.

Fan van Schmidt én fan van Smit, dat moet ik eerst even bekennen. Dus ja, elke heruitgave van een Annie boek wordt hier op gejuich onthaald. Bent u niet zo Annie-gek als ik dan moet u toch deze nieuwe versie van dit boek in huis halen (de eerste dateert alweer van 1968) omdat dit oude Sinterklaasverhaal dankzij de inclusieve, vrolijke, witte, tekeningen van Noëlle helemaal nu is!

Dit verhaal gaat niet enkel over Sint en Piet die in een zware storm terechtkomen waardoor hun hele schip vergaat, met alle pakjes en snoepgoed aan boord. Nee, dit verhaal gaat vooral over kinderen die zien hoe het écht zit (in tegenstelling tot volwassenen), over elkaar helpen, solidair zijn, delen, voor elkaar zorgen (zelfs al kom je doornat en koud uit de zee en ruik je naar vis), … De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar zou wel eens de onze kunnen worden, in 2020, als iedereen dit boek (voor-)leest en het goede voorbeeld van de kinderen volgt.

Een prachtig verhaal, dat je een spiegel voorhoudt je hart verwarmt en oogstrelend mooi is !

Synopsis

Sint en Piet belanden in een storm en spoelen aan in een Frans kustplaatsje. Daar herkent niemand ze maar gelukkig is de vrouw van de visboer heel behulpzaam. Met droge kleren worden Sint en Piet afgezet in Amsterdam. Maar zonder staf en mijter gelooft ook daar niemand wie ze zijn… Prentvertelling met sfeervolle kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar
Titel:
De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar
Auteur:
Annie M.G. Schmidt
# pagina's:
[28] p. : ill.
Uitgeverij:
Em. Querido's Uitgeverij
ISBN:
9789045125350
Materiaal:
Boek
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 3-5 jaar

Gerelateerde leestips