Leestip van Saskia Imbert

Fijn verhaal, prachtige illustraties

20 oktober 2022

‘De geweldige zebra-ontsnapping’ is echt een spannend, grappig én hartverwarmend verhaal. Het is een mooie overgang van prentenboek naar leesboek, maar zeker ook een ideaal voorleesboek. De tekst is verspreid over een zestigtal bladzijden mét prachtige illustraties van Sara Ogilvie. Die prenten zijn echt een enorme verrijking op elke pagina, zo speels en wervelend.

Mink houdt niet van regels, ook niet als het bedtijd is. Ze schommelt liever buiten. En daar ontmoet ze op een avond Storm, een babyzebra. Ze ontdekken dat ze met elkaar kunnen praten door een soort van kleurenmagie in hun hoofd. Storm is verdrietig en in paniek, want zijn ouders zijn gevangengenomen door meneer Spuug, een échte slechterik die dieren verzamelt.
Mink, Storm, de hond Regenboog en eekhoorn Rodentia trommelen al hun vrienden op om de dieren uit hun kooien te bevrijden.
Het verhaal toont hoe dapper Mink is, hoe samenwerken tot een goed resultaat leidt, hoe belangrijk familie en vrienden zijn. Het is misschien even wennen aan de communicatie via kleuren, maar dit wordt wel duidelijk in beeld gebracht. Origineel bedacht!
Dit avontuur eindigt met een fantastisch feest… zonder bedtijd!

“De zebra brieste en stampte met zijn hoef, en de kleuren warrelden twee keer zo fel en krachtig. Plotseling vóélde ze met absolute zekerheid wat de zebra zei. Ze voelde het tintelen in haar vingertoppen en langs haar hele ruggengraat.”

Het is echt heerlijk om met deze beestenbende mee op stap te gaan!

(In de oorspronkelijke Engelstalige versie worden de dieren alfabetisch in de kooien geplaatst, de afbeelding hiervan beslaat een dubbele pagina. Het is dus best een uitdaging om de Engelse namen van de dieren te vinden, een fijn extraatje voor de volwassenen!)

Leestip van Saskia Imbert

De geweldige zebra-ontsnapping
Titel:
De geweldige zebra-ontsnapping
Auteur:
Katherine Rundell
# pagina's:
60 p. : ill
Uitgeverij:
Luitingh-Sijthoff
ISBN:
9789021033969
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Cool,
Kleurrijk,
Om samen te lezen
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 6-8 jaar

Gerelateerde leestips