Nathalie Brouwers
Leestip van Nathalie Brouwers
Lezen en me goed in mijn vel voelen, gaan samen. Het ene heeft invloed op het andere.

Een geweldig en meeslepend boek, een echte mustread!

14 april 2020

Stefan Hertmans brak door bij het brede publiek met zijn succesroman Oorlog en Terpentijn. In diezelfde periode en erna werkte hij echter ook gedurende 10 jaar (!) aan de roman die erna uitkwam: De bekeerlinge. In dit boek wordt de lezer terug gekatapulteerd naar de middeleeuwen, namelijk aan het einde van de 11e en het begin van de 12e eeuw.

De bekeerlinge is een machtig boek geworden over verschillende thema’s: godsdienstfanatisme, migratie, natuurdegradatie, het verlies van een kind, enz.

De vrouw met als geboortenaam Vigdis Adélaïs staat centraal in het boek, zij is een dochter van een belangrijk Noormannengeslacht en een moeder van Vlaamse oorsprong, en groeit op in een beschermd christelijk milieu in het Normandische Rouen. Daar maakt ze als jong meisje kennis met David Todrós, de zoon van een joodse rabbijn en ontrolt er zich een waar Romeo en Julia-verhaal. Wat niet mocht, gebeurt toch: ze kunnen niet zonder elkaar en vluchten samen weg. Door haar vlucht zal Vigdis, die door haar bekering tot het jodendom de naam Hamoutal krijgt, steeds op de hoede moeten zijn voor de toorn van haar ‘eigen volk’, Normandische ridders die haar vader, een belangrijke man in die tijd, dienen.

Dit boek is een staaltje van ware vertelkunst en beeldend taalgebruik.

Mijn complete recensie lees je op hebban.nl.

Synopsis

Een christelijk meisje wordt verliefd op een joodse jongen en vlucht met hem, maar de godsdienststrijd die rond 1097 woedt, heeft dramatische gevolgen voor haar gezin.

Nathalie Brouwers
Leestip van Nathalie Brouwers
Lezen en me goed in mijn vel voelen, gaan samen. Het ene heeft invloed op het andere.

De bekeerlinge
Titel:
De bekeerlinge
Auteur:
Stefan Hertmans
# pagina's:
317 p. : foto's
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789023499626
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Onmogelijke liefde
Aanbevolen voor:
Beeldschoon,
Tijdloos,
Werelds
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips