Nathalie Brouwers
Leestip van Nathalie Brouwers
Lezen en me goed in mijn vel voelen, gaan samen. Het ene heeft invloed op het andere.

Knap geconstrueerd en actueel relevant boek

12 april 2021

Confrontaties gaat over de zestienjarige Salomé Atabong die in een jeugddetentiecentrum verblijft omdat ze twee klasgenoten ernstig heeft mishandeld. Door haar verhaal te volgen kom je te weten hoe het zo ver is kunnen komen. Salomé is intelligent genoeg voor haar 16 jaar en heeft een andere achtergrond dan de andere meisjes die er verblijven. Ze dient zich staande te houden in een harde omgeving met haar onverbiddelijke lotgenoten, vervelende begeleiders en wordt verplicht bij de psycholoog van het centrum te gaan, ook al botert het totaal niet tussen hen. En wat voor effect hebben deze maanden op haar tegen dat ze terug naar haar dorp moet, naar een thuis dat ook geen thuis meer is?

Dit is een knap geconstrueerd en actueel relevant boek dat opgenomen is in de shortlist voor de Libris Literatuur Prijs in 2021.

Synopsis

Salomé Atabong (16, ik-persoon) zit een maand vast in een jeugddetentiecentrum omdat ze twee klasgenoten heeft mishandeld, nadat ze haar discrimineerden en kleineerden. Ze denkt na over wat er mis is gegaan, wie er nou eigenlijk schuldig is en waaraan. Ook maakt ze zich zorgen over haar familie. Vanaf ca. 15 jaar.

Nathalie Brouwers
Leestip van Nathalie Brouwers
Lezen en me goed in mijn vel voelen, gaan samen. Het ene heeft invloed op het andere.

Confrontaties : roman
Titel:
Confrontaties : roman
Auteur:
Simone Atangana Bekono
# pagina's:
223 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Lebowski Publishers
ISBN:
9789048842438
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Jeugdcriminaliteit
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Boeiend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips