Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Doe-boek

3 juli 2020

Climax Club. Een cartografie van het plezier. Door Jüne Plā.

Wat een boek, wat een bijbel. Dit zou aan elke middelbare scholier moeten worden uitgedeeld. En iedereen die niet meer op school zit koopt het gewoon voor zichzelf. ‘Je bent het waard’, echt. En dat ‘iedereen’ mag je gerust letterlijk nemen. Jüne heeft haar best gedaan om een heel inclusief boek te maken, door het gebruik van ‘Jeweetwel’, ‘Dinges’ en ‘Huppeldepup’ in de plaats van de ouderwetse, binaire, man-vrouw benamingen. Geweldig goed idee waar je, toegegeven, een halve minuut aan moet wennen en daarna ben je het gewoon en vind je het raar dat dit niet door iedereen wordt toegepast.

De Climax Club is niet tegen de klassieke penetratie maar vindt die maar saai én vooral niet echt fijn. Aangezien maar heel weinig Dinges daar een orgasme van krijgen. Een orgasme is geen noodzaak maar wel een fijne kers op de taart. Het gaat natuurlijk, zoals steeds, meer om de weg dan de bestemming en die wegen worden hier grondig, duidelijk, nooit aanstootgevend, wel schattig en grappig in beeld gebracht.

Jüne haar tekentalent is zo groot dat zij de meest toffe trucjes voor handen, tong, lippen, tanden, voeten en… heeft geïllustreerd opdat wij thuis samen of alleen aan de slag kunnen gaan, met deze bijbel op ons nachtkastje. Deze ‘vingerzettingen’ worden voorafgegaan door duidelijke anatomische tekeningen van onze geslachtsorganen én alle erogene zones in deze regio’s. Geloof me, ook jij gaat hier nog wat van opsteken.

Niet enkel haar tekenstijl maar ook haar schrijfstijl is vlot, hedendaags, inclusief. Met de nodige humor, kwikslagen en rechtstreekse aansprekingen zorgt ze er voor dat dit een gezellig, boeiend, opwindend, leerrijk boek is. Eentje dat je goesting geeft in de plaats van schaamte. Dikke merci aan Jüne en al haar Instagramvolgers voor hun bijdrage aan een lekkerder seksleven voor ons allemaal!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Climax Club : een cartografie van het plezier
Titel:
Climax Club : een cartografie van het plezier
Auteur:
June Pla
# pagina's:
251 p. : ill.
Uitgeverij:
Horizon
ISBN:
9789463962926
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Erotiek
Aanbevolen voor:
Inspirerend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips