Natacha Hinoul
Leestip van Natacha Hinoul
Kennis is macht :-)

Chocolade, schoenen en perziken

22 juli 2020

Frankrijk, chocolade en een vleugje magie. Dat zijn de ingrediënten van de boekenreeks van Joanne Harris over Vianne Rocher en haar chocolaterie. Het eerste deel van de reeks, ‘Chocolat’ las ik jaren geleden. Een romantisch verhaal dat zich afspeelt in een typisch Frans plattelandsdorp Lansquenet dat er op het eerste gezicht slaperig bijligt maar uiteraard barst van de intriges en dorpsroddels. Als Vianne Rocher er als vreemdelinge arriveert samen met haar dochter ontketent ze er een ware chocoladeoorlog met de plaatselijke pastoor, met een dramatisch einde.

Enkele jaren later zien we Vianne terug in Parijs, onder de naam Yanne in het tweede boek ‘Rode schoenen’. Chocolade staat ook hier weer centraal. De magie is nu meer dan een vleugje en neemt de hoofdrol in de alweer dramatische gebeurtenissen.

In ‘De zoetheid van perziken’ keert Vianne weer enkele jaren later toch weer terug naar het plattelandsdorp Lansquenet. Chocolade en magie spelen dit keer een kleiner rol. De dramatische gebeurtenissen blijven wel groot en spelen in op de actaliteit.

Drie boeken die je als lezer iedere keer meevoeren naar Frankrijk en een zweem van chocoladegeur oproepen tijdens het lezen. Aangename zomerlectuur voor chocoholics en francofielen.

Natacha Hinoul
Leestip van Natacha Hinoul
Kennis is macht :-)

Titel:
Chocolat; Rode schoenen; De zoetheid van perziken
Auteur:
Joanne Harris
# pagina's:
368
Aanbevolen voor:
Kleurrijk

Gerelateerde leestips