Natacha Hinoul
Leestip van Natacha Hinoul
Kennis is macht :-)

Over basilicum, vijgen en meer

13 mei 2020

Peter Bauwens, bezieler van De Nieuwe Tuin, schrijft complexloze boekjes over (moes)tuinieren. Lang voor de vierkantemetertuin een hype werd, begon Peter Bauwens zijn eigen kwekerij. Aanvankelijk bedoeld als kleine bijdrage aan het gezinsinkomen (cfr. interview in DS Magazine van 18 april 2020) groeide zijn hobby uit tot een succesvol tuinbedrijf. Al dertig jaar kweekt en selecteert De Nieuwe Tuin zaden voor de moestuin op een ecovriendelijke manier met oog voor het plezier van het tuinieren.

De ruime ervaring van Peter Bauwens heeft geresulteerd in verschillende boeken over moestuinieren. Van allesomvattende informatie tot gespecialiseerde kennis over een enkele plant. Steeds in eenvoudige bewoordingen maar vol passie voor het wonder van de natuur. Met duidelijke instructies voor elke beginnende moestuinier.

Basilicum vertelt hoe deze veelzijdige plant tweeduizend jaar geleden uit warme streken zoals Azië en Afrika in Europa terecht kwam in de Romeinse wereld. Sindsdien is de smaakbom een hit overal ter wereld. Met praktische kweektips, fijne recepten en prachtige foto’s is dit boekje een aanrader voor wie graag experimenteert in de tuin.

Twee andere fijne boekjes zijn Oost-Indische kers met een heel exposé over het overbekende ‘capucientje’ en Vijgen in de lage landen om je eigen tuin een mediterraan tintje te geven.

Natacha Hinoul
Leestip van Natacha Hinoul
Kennis is macht :-)

Basilicum : botanisch, praktisch & culinair
Titel:
Basilicum : botanisch, praktisch & culinair
Auteur:
Peter Bauwens
# pagina's:
96 p. : ill.
Uitgeverij:
Terra
ISBN:
90-5897-525-8
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Basilicum
Aanbevolen voor:
Inspirerend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips