Tine Dew
Leestip van Tine Dew

de enige vrouwelijke Argonaut

29 oktober 2023

Griekse Mythen ***

Atalanta werd als kind achtergelaten op een berg en groeide op tussen beren. Later nam de godin Artemis haar onder haar hoede en vertoefde ze vooral in het gezelschap van nymfen in het grote woud. Ze ontwikkelt zich tot een sterke vrouw, een snelle renner en een geweldig jager. Ze leeft in het woud een verborgen leven tot de dag dat Artemis haar erop uit stuurt om zich aan te sluiten bij de Argonauten, een groep helden en zonen van goden die het Gulden Vlies willen bemachtigen en daarvoor een riskante boottocht ondernemen en allerhande gevaren zullen moeten trotseren onderweg. Atalanta die nog nooit eerder echt in contact kwam met mannen staat voor de uitdagende taak om haar waarde te bewijzen als enige vrouw aan boord.

Leuk en entertainend geschreven boek. Ik las eerder ook al 'Elektra' van deze schrijfster een boek waarin zowel Elektra, Klytaimnestra als Kassandra aan bod kwamen. In Atalanta focust Jennifer Saint zich uitsluitend op Atalanta, wat op zich veel vlotter leest, het verhaal is rechtlijniger en erg toegankelijk.

Synopsis

Verhaal uit de Griekse mythologie over Atalanta, te vondeling gelegd omdat ze een meisje was en gered door een moederbeer, die zich aansluit bij de Argonauten om te laten zien dat ze even goed is als deze Griekse helden.

Tine Dew
Leestip van Tine Dew

Atalanta
Titel:
Atalanta
Auteur:
Jennifer Saint
# pagina's:
318 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Orlando
ISBN:
9789083293806
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Grieks-Romeinse mythologie, Argonauten
Aanbevolen voor:
Tijdloos
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips