"Zou je de wereld op zijn kop durven zetten om een boek te kunnen lezen?"

31 mei 2023

Urano is een jonge dame geobsedeerd met boeken die haar droom om bibliothecaresse te worden pas waar maakt als zij plotseling tijdens een aardbeving bedolven geraakt onder een berg boeken en om het leven komt.

Met haar laatste adem smeekt ze aan de goden om zelfs na dit leven boeken te mogen blijven lezen. Tot haar grote verbazing wordt zij terug wakker in het lichaam van een klein zwak meisje die zich op het randje van de dood bevindt.

Nu is zij Myne, de jonge dochter van een arme soldaat uit het middelgroot hertogdom Ehrenfest. Het niveau van geletterdheid van de proleten is zeer laag. Er zijn nauwelijks boeken te vinden, ze zijn duur en niet gemakkelijk drukken. De enige die zich boeken kunnen permitteren zijn de edelen.

Myne is gefrustreerd maar weigert om op te geven. Als zij geen boeken kan lezen zal zij schrijven. Als zij geen papier kan kopen zal zij het produceren. Als de printer niet bestaat zal zij er een uitvinden . Niets kan haar stoppen, niemand kan haar tegenhouden!

Het is een aangrijpend verhaal waar het hoofdpersonage zich constant aanpast en evolueert om te kunnen overleven. Elke van haar persoonlijke overwinningen zorgt ervoor dat haar omgeving zich kan ontwikkelen. De kennis over moderne tijd dat zij spreidt zal de mensen wakker schudden en een revolutie op gang zetten die de volledige maatschappij en het land voor altijd zal veranderen.

Ga samen met Myne op avontuur! Wees getuige van hoe zij haar droom waarmaakt. Laat je verrassen op de manier hoe zij de druk- en papierindustrie en de alfabetisering als uitgangsbord gebruikt.


Titel:
Ascendance of a bookworm. I’ll do anything to become a librarian!
Auteur:
Auteur: Miya Kazuki; Illustrator: You Shiina
# pagina's:
340
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Beeldschoon,
Inspirerend

Gerelateerde leestips