Liana Eelen
Leestip van Liana Eelen
Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd.

Spannend dystopisch debuut!

28 april 2020

Laura Diane heeft in Als de nacht eindigt een interessante wereld geschapen. Het verhaal speelt zich namelijk af in een toekomstig Amerika waarin de klimaatverandering heel wat schade heeft aangericht.

Verder heeft Laura Diane ook een fijne, vlotte schrijfstijl. Ze weet hoe ze een verhaal moet vertellen. Het verhaal zelf is daarnaast erg spannend en zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel zit. Het verhaal nam al snel een wending aan die ik op het eerste gezicht niet had verwacht. Daarnaast bevat het verhaal ook enkele gave plottwists. Enerzijds wilde ik het boek zo graag uitlezen, maar anderzijds wilde ik helemaal niet dat het verhaal al gedaan was.

Als de nacht eindigt is een geslaagd dystopisch debuut. Laura Diane weet je te verrassen, zet je op het verkeerde been en zorgt ervoor dat je het boek in één ruk wilt uitlezen. Hierdoor kijk ik reikhalzend uit naar het vervolg in de duologie!

Synopsis

Door klimaatveranderingen en een enorme zonnevlam in 2108 zijn veel mensen omgekomen en is de wereld grotendeels verwoest. Lya (ik-persoon) heeft nog nooit de zon gezien en blijft overdag binnen bij haar doodzieke vader en bemoeizuchtige moeder. Maar ze wil meer van de wereld ontdekken en besluit met twee vriendinnen te vluchten. Vanaf ca. 15 jaar.

Liana Eelen
Leestip van Liana Eelen
Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd.

Als de nacht eindigt
Titel:
Als de nacht eindigt
Auteur:
Laura Diane
# pagina's:
220 p.
Uitgeverij:
Clavis
ISBN:
9789044837117
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vriendschap
Aanbevolen voor:
Bloedstollend,
Boeiend,
Wonderlijk
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips