Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Wow, direct fan van deze nieuwe serie!

12 februari 2024

Zwaardvanger. Door: Cassandra Clare.

Toen ik las dat Clare aan een nieuwe serie werkte, één die zich niet in de Schaduwjagerswereld afspeelt was ik én opgewonden én teleurgesteld. Nieuwe boeken van Cassie zijn goed nieuws maar het betekende natuurlijk ook dat ze niet (meer) over de Schaduwjagerswereld zou schrijven…

Zwaardvanger opent met een plan op de binnenkant van de prachtige cover Dat plan had ik echt wel nodig want ja: je betreedt plots een heel nieuwe wereld: vol personages, plekken en gebruiken waar je niets van af weet. De eerste 50 pagina’s heb ik even gezucht want ik miste mijn vertrouwde personages maar daarna was ik verkocht! En echt giga verkocht! Wat een geweldig boek!

Dit is vloeken in de kerk maar Zwaardvanger is echt één van de betere boeken van Cassandra Clare: het verhaal is boeiend, spannend, broeierig en verslavend om te lezen. 570 pagina’s lang ben je aan het papier gekluisterd. Elke zin, elk woord is goed en je blijft tot het einde toe aan een snel vaart door het verhaal gaan; het zakt nergens in.

We maken kennis met prins Conor en zijn zwaardvanger Kel maar ook met de vrouwelijke arts Lin, Antonetta die slimmer is dan ze zich voordoet en zo veel anderen. Stuk voor stuk mensen die direct je hart stelen of ferme weerzin opwekken, zo heb je er ook een paar.

De schijn hooghouden, alles doen voor de eer, mentale problemen, vrouwendiscriminatie, prostitutie, verraad, racisme, politiek gekonkelfoes, geweld, druggebruik, alcoholmisbruik,… het komt allemaal voorbij. Hoewel de wereld van Castellane op het eerste zicht totaal verschilt van die van ons blijken ze toch veel gemeenschappelijks te hebben… Dat maakt dit boek ook extra interessant: je wordt meegesleept in een vreemde, magische wereld maar ondertussen krijg je een spiegel van de donkere kant van onze wereld voorgehouden.

Cassandra Clare bewijst hier weer eens hoe geweldig goed ze is; en dat ze beter en beter wordt met de jaren. Een hele nieuwe wereld scheppen met een heden en verleden, eigen talen en mythes, boordevol meeslepend verhalen en hartveroverende personages: wow! Ik ben giga fan en kan niet wachten op het tweede deel!

Synopsis

Kel is een zwaardvanger: hij gaat als dubbelganger van de kroonprins van Castellane door het leven, om deze te beschermen. Na een mislukte moordaanslag die Kel overleeft, wordt hij samen met de weldoener Lin Caster meegesleurd in het web van de mysterieuze Voddenraperkoning.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Zwaardvanger
Titel:
Zwaardvanger
Auteur:
Cassandra Clare
# pagina's:
573 p.
Genre:
Romans ,
Fantasy
Uitgeverij:
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
ISBN:
9789024595082
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Betoverend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips