Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Zen zomer

6 juli 2020

Zomerboek. Door Tove Jansson.

Eerst wil ik even zeggen dat de cover van dit boek (van de hand van Tove zelf) prachtig is. Echt een uitnodigende, zomerse cover. Een boek om in te kaderen en aan je muur te hangen.

Dit boek verscheen voor het eerst in 1972, de Nederlandse vertaling kwam er in 1976. De timing voor een nieuwe uitgave is geweldig. Net in de zomer dat we allemaal moeten leren om anders vakantie te nemen is dit een boek dat zich richt op de schoonheid, de grootsheid van het kleine. Lees dit boek voor je vakantie en je hebt de ideale voorbereiding gehad.

In Zomerboek lezen we het verhaal van Sophia en haar oma, die samen met Sophia’s vader de zomer doorbrengen op een Fins eiland. De band tussen oma en Sophia is jaloersmakend mooi. Ze kibbelen, discussiëren, filosoferen, luieren, zwemmen, knutselen, en halen samen kattenkwaad uit. De rollen wisselen ook voortdurend, soms lijkt oma het stoute kind en soms klinkt Sophia als een wijze oude vrouw.

Met oog voor detail en vol liefde voor het kleine en het grootse in de natuur laat Tove ons meegenieten van een zomer waarin alles mag en niets moet. Een zomer om van te dromen.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Zomerboek / Tove Jansson ; uit het Zweeds vertaald door Cora Polet, herzien door Lia van Strien
Titel:
Zomerboek / Tove Jansson ; uit het Zweeds vertaald door Cora Polet, herzien door Lia van Strien
Auteur:
Tove Jansson
# pagina's:
174 p. : ill.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
De Geus
ISBN:
9789044540598
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Eilanden
Aanbevolen voor:
Kleurrijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips