wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Knap staaltje spanning! Niets is wat het lijkt!

31 oktober 2022

Antwerpse auteur Johnny Bollé is reeds een vaste waarde in het thrillerlandschap, hij heeft heel wat boeken en kort verhalen op zijn palmares staan. De auteur is vooral bekend om zijn beeldende schrijfwijze en onverwachtste plotwendingen. In deze vierde thriller Wat ik niet deed blijft de auteur trouw aan deze schrijfwijze, Bollé heeft een pen die vermakelijk leest en weet op de juiste momenten de spanning op te bouwen in deze psychologische thriller.

*Schrijfster Emily heeft op korte tijd haar dochter Claire en man Kasper verloren. Als een schaduw hangt het verdriet over haar heen en de dagen zijn haar zwaar. Dan contacteert een uitgeverij haar met een prachtig voorstel, een boek schrijven over de laatste heks van Durness en veldonderzoek gaan doen in De Schotse Hooglanden. Na lang twijfelen zet de onzekere Emily toch de stap en reist af naar Schotland. Daar aangekomen overheerst bij haar een wrang gevoel. En kan Emily blijven wegvluchten van de waarheid?

Vanaf de start word je onmiddellijk in het verhaal gesmeten, de auteur weet vanaf de eerste bladzijden de spanning op te bouwen en het plot onder hoogspanning te zetten. Het verhaal wordt afwisselend gelezen door de ogen van het kind Twinkel en schrijfster Emily. Hier weet Bollé een stap verder te gaan dan in zijn vorige thrillers, zijn pen zet realistisch karakters neer die een enorme ontwikkeling doormaken. Door het ik-perspectief kijk je als lezer door de ogen van Emily, een personage die met een enorme droefheid en een vleug sarcasme naar de wereld kijkt.

“Ik sla mijn benen over elkaar, probeer me een houding te geven, ik verdwijn nog een beetje meer.”

En ook bij het kind Twinkel krijg je een uitgediept karakter, zonder af te wijken van de leeftijd van dit personage. Een personage dat je onmiddellijk in je hart sluit. De afwisseling van deze twee karakters blijven de lezer boeien en terwijl je leest worden de puzzelstukken gelegd. Wanneer je denkt dat je de puzzel hebt gelegd en achterover kunt leunen, krijg je als klap op de vuurpijl een enorme plottwist! Wat ik niet deed, dat deed de auteur wel: een knap staaltje spanning op de lezer loslaten!

wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Titel:
Wat jij niet deed
Auteur:
Johnny Bollé
# pagina's:
235

Gerelateerde leestips