Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Ik wil buiten!

4 mei 2020

Wandellust. De mooiste wandelplekken in Nederland. Door Cynthia Schultz.

Ik heb dit boek besteld omdat ik van wandelen én Nederland hou. Jammer genoeg mag ik momenteel niet naar Nederland, maar gelukkig is wandelen één van de weinige dingen die nog wel mag! “Wandelen is het beste medicijn.” zei Hippocrates al, (zoals je kan lezen in Wandellust) en ik ben het daar volledig mee eens.

Hoewel Nederland nog even moet wachten heb ik mij wel al vermaakt met kwijlend kijken naar de prachtige foto’s in dit boek én met te plannen waar ik zeker wil gaan wandelen. (De Soesterduinen, ik kom er binnenkort aan!)

Het toffe aan dit boek is dat er geen wandelroutes in staan maar wel mooie plekken, waar je ter plaatse nog zelf je route kan kiezen of lekker vrij rond kan dwalen. Per plek geeft Cynthia wat uitleg over wat je kan verwachten, de geschiedenis van de plaats, of je er lekker kan eten en drinken, waar te parkeren,… Je krijgt dus een idee wat je kan verwachten zonder dat je al een hele planning krijgt. Vrij en blij rondwandelen, daar draait het natuurlijk om. Het gaat om gezond bezig zijn en genieten, niet om doelen halen.

Naast toffe plekken geeft Cynthia ook nog tips in verband met wandelbenodigdheden (gewoon wat je al hebt), vogels spotten, wandelmeditatie en nog veel meer. Wandellust geeft je goesting om er op uit te trekken; de paden op, de lanen in. Voor zij die in Nederland wonen en direct kunnen vertrekken: geniet er van. Voor de Belgen, net als ik, begin je wandelspier maar al te trainen in je eigen buurt. Vlak over de grens valt zo veel moois te beleven, ik tel al af!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Titel:
Wandellust
Auteur:
Cynthia Schultz.
# pagina's:
191
Aanbevolen voor:
Beeldschoon

Gerelateerde leestips