Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Feestje!

10 december 2020

Verhalen uit de Moominvallei. Naar de klassieke verhalen van Tove Jansson. Door Alex Haridi, Cecilia Davidsson en Cecilia Heikkilä.

Ik kende Tove van haar boek Fair play en ik kende de Moominfiguurtjes an sich maar ik las nog nooit een echt Moominverhaal. Geweldig dat deze 75 jaar oude verhalen opnieuw zijn uitgebracht, in een schitterende uitvoering (met zelfs een prachtige ex libris). Bedankt aan uitgeverij Volt.

Op de achterkant lees ik dat het een boek is voor 6-106 jaar en dat is helemaal waar. Kinderen gaan genieten van de spannende, kleurrijke verhalen maar ook volwassenen gaan hun hart ophalen. Is het niet om nostalgische redenen dan wel omdat het gewoon echt goede verhalen zijn, met prachtige illustraties. Wie houdt er nu niet van de schattige, grappige Moomins?

In deze uitgave zijn 3 verhalen opgenomen. Het eerste: De weg naar de Moominvallei is een hoopgevend avontuur dat symbool kan staan voor de moeilijke maanden die we achter de rug hebben en die nog voor ons liggen. Als jij, net als ik, moeite hebt met inslapen lees dan dit verhaal (of laat het je voorlezen, door je partner of kind) en droom van de mooie tijd die in de toekomst op ons wacht. Ergens in de Moominvallei…

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Verhalen uit de Moominvallei
Titel:
Verhalen uit de Moominvallei
Auteur:
Alex Haridi
# pagina's:
96 p. : ill.
Uitgeverij:
Volt
ISBN:
9789021404998
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Betoverend
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 6-8 jaar

Gerelateerde leestips