Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Klankrijk

24 maart 2022

Tussentaal. Door: Esohe Weyden.

Esohe net ontdekt en nu al fan. Ik had zin in haar bundel (Tussentaal) maar had er ook wat schrik voor. Iets dat gesproken goed klinkt lijkt vaak op papier nergens naar. Niet in dit geval.

Esohe, spokenworddichter, kan het met haar stem én met haar pen. (Die natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn maar u begrijpt wat ik bedoel.) Nadat ik me had laten verrassen door haar papieren versie heb ik haar online opgezocht en ook haar gesproken performances vind ik goed. Ik had zelf, al lezend, een ritme en een cadans in mijn hoofd. Sommige gedichten las ik zelfs luidop, ze klonken goed maar Weyden doet het veel beter :)

Tussentaal is een bundel vol zoeken, twijfelen, tasten, vallen en weer opstaan. Het is een heel lichamelijke bundel, eenvoudig qua taal maar nooit gemakkelijk. Trefzeker vindt zij de juiste woorden om alledaagse dingen aanschouwelijk te maken én ineens tot iets hogers te tillen. Ze danst door de taal, fladdert in je hoofd, raakt met lichte vleugelslagen je ziel.

Esohe Weyden is nog jong en heeft toch al een indrukwekkend palmares opgebouwd. Deze bundel is een kroon op het werk en smaakt naar meer, nog veel meer. Hou haar in de gaten!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Tussentaal
Titel:
Tussentaal
Auteur:
Esohe Weyden
# pagina's:
86 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Vrijdag
ISBN:
9789464340815
Materiaal:
Boek
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips