Nick van de Vel
Leestip van Nick van de Vel
“You can never get a cup of coffee large enough or a book long enough to suit me.”

Een duik in de Koreaanse mythologie

13 mei 2024

Axie Oh's "The Girl Who Fell Beneath the Sea" is een meesterlijke hervertelling van een klassiek Koreaans sprookje dat lezers meeneemt op een reis door de geestenwereld vol goden en geesten.

Het boek gaat over de 16-jarige Mina, die zichzelf opoffert om haar broers geliefde te redden en belandt in een rijk waar de grenzen tussen menselijkheid en goddelijkheid vervagen. De mensen in hun dorp en land geloven dat de Zeegod, ooit hun beschermer, hen nu vervloekt met dood en wanhoop door de eeuwige stormen die jaarlijks terugkeren. Elk jaar wordt er een mooie maagd in zee geworpen om te dienen als de bruid van de Zeegod, in de hoop dat op een dag de "ware bruid" zal worden gekozen en een einde zal maken aan het lijden. De geliefde van Mina's broer is gekozen, waardoor Mina door haar offer belandt op een zoektocht om haar thuisland te redden van de eeuwige stormen.

De personages zijn goed uitgewerkt, elk met hun eigen verhalen, waardoor je als lezer echt verbonden begint te voelen met de karakters.

Het boek is echt een ode en het bewijs van de kracht van verhalen en de rol die ze spelen in onze zoektocht naar betekenis in ons leven dit zowel in onze, als bij andere culturen.

Ik heb dit boek niet gelezen, maar geleefd. Doorheen heel het verhaal verken je echt de thema's van opoffering, identiteit en liefde. Ik lees veel, maar ik weet niet of ik dit jaar nog een beter boek ga lezen. Enorm onder de indruk.

Synopsis

Mina's land offert elk jaar een mooi meisje aan de zee. Zo willen ze de Zeegod tevreden stellen. Dit jaar is de geliefde van Mina's broer aan de beurt. Maar Mina stort zich in haar plaats in zee. Zal de Zeegod haar tot bruid nemen? Of behoort haar hart aan iemand anders toe? Vanaf ca. 16 jaar.

Nick van de Vel
Leestip van Nick van de Vel
“You can never get a cup of coffee large enough or a book long enough to suit me.”

Titel:
The girl who fell beneath the sea
Auteur:
Axie Oh
# pagina's:
325 p.
Uitgeverij:
Feiwel and Friends
ISBN:
9781250780867
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Betoverend,
Grappig,
Tijdloos
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips