Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

Romantiek met diepgang

14 oktober 2021

In Stranddagboek volgt de lezer January en Augustus (Ja, echt! De namen zijn ook best wel passend.). Ze zijn allebei gepubliceerde auteurs die om hun eigen redenen momenteel worstelen met writer's block. January schrijft romantische verhalen die altijd een goed einde hebben en Augustus schrijft serieuze en donkere literaire fictie. De twee kennen elkaar van de universiteit en January zag Augustus toen als haar bloedirritante maar ook wel knappe rivaal. Wanneer ze elkaar weer ontmoeten nadat January in het vakantiehuis naast hem intrekt, maken ze een deal. Ze wisselen van genre en wie het eerst hun boek verkocht krijgt, wint.

Dit boek was voor mij helemaal wat een romantisch boek moest zijn: humoristisch en vol schattige momenten maar even goed serieuze thema's die aangesneden worden en personages die groeien als persoon. Ergens is de titel dus ietwat misleidend, aangezien ik dit niet als de typische strandlectuur zou bestempelen.

Een boek om aan te raden als je houdt van romantische verhalen met veel diepgang en hoofdpersonages die schrijver zijn.

Synopsis

Twee schrijvers met een writer's block, een jonge man en een jonge vrouw die elkaars tegenpolen zijn, gaan een weddenschap aan om een boek in het genre van de ander te schrijven.

Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

Stranddagboek
Titel:
Stranddagboek
Auteur:
Emily Henry
# pagina's:
333 p.
Genre:
Romans ,
Chicklit
Uitgeverij:
The House of Books
ISBN:
9789044355802
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Grappig,
Verleidelijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips