Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

Het meest gruwelijke boek dat ik ooit heb gelezen

26 september 2023

Ergens voelt het vreemd om een leestip te schrijven voor dit boek, omdat het zo gruwelijk is dat ik het zeker niet iedereen zou aanraden om het te lezen. Langs de andere kant vind ik het een enorm belangrijk boek en verdient het deze leestip.

Schitterend Lichaam is oorspronkelijk in het Spaans geschreven. Ik las zelf de uitstekende Engelse vertaling en ontdek nu dat het ook in het Nederlands is vertaald.

Het verhaal gaat over een wereld waarin een virus ervoor heeft gezorgd dat mensen geen dieren meer kunnen eten en waar kannibalisme legaal is. Het geeft je een zeer grafische kijk op de vleesindustrie. Het meest gruwelijke aan dit verhaal is dat bijna alle gruweldaden dagelijks op grote schaal gebeuren en er slechts zeer weinig verzonnen aan is.

Voor mij gaat dit boek over dat ethische consumptie in het kapitalisme niet mogelijk is, over de hypocrisie en het egoïsme van de mensheid en de leugens die we onszelf vertellen om ons beter te voelen en over hoe we taal gebruiken om afstand te creëren tussen onszelf en onze gruweldaden.

Het einde van dit boek zag ik compleet niet aankomen en ik heb een hele tijd gewoon voor me uit zitten staren om het te verwerken. Een briljant boek.

Synopsis

In een samenleving waarin dieren uitgebannen zijn en mensen als vee worden gehouden, is Marcos Tejo manager van een grote vleesverwerkingsfabriek.

Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

Schitterend lichaam
Titel:
Schitterend lichaam
Auteur:
Agustina Bazterrica
# pagina's:
219 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Atlas Contact
ISBN:
9789025470104
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Overleven
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Slim
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips