Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Yes we can!

13 augustus 2020

Van klein tot groots: Rosa Parks. Tekst: Lisbeth Kaiser. Tekeningen: Marta Antelo.

Het zesde deel in de reeks Van klein tot groots en wederom een voltreffer. Eerst en vooral wil ik nog even benadrukken hoe goed deze reeks over kleine meisjes met grote dromen is. Ze is inspirerend, enthousiasmerend en empowerend. Prachtig gewoon. Elk deeltje heeft een eigen schrijver en tekenaar en hoewel de stijl steeds heel verschillend is, is het geheel een samenhangende verzameling die je volledig in je bezit wil hebben.

Dit deel gaat over de moedige Rosa Parks, die al van kindsbeen af graten zag in de ongelijkheid tussen witte en zwarte mensen. Echt actief in de burgerrechtenbeweging werd ze pas toen ze huwde met haar man Raymond Parks. Op haar 42ste werd ze gearresteerd omdat ze haar plaats in de bus niet wou afstaan aan een witte man. En de rest is geschiedenis.

Of zou dat toch moeten zijn. Jammer genoeg is haar strijd, meer dan 50 jaar later, nog niet gestreden. Integendeel zelfs.

Net daarom is het zo belangrijk om haar verhaal te kennen, te lezen, te delen. Om jong en oud te inspireren. Want hoewel er nog veel werk aan de winkel is kunnen we gerust stellen dat Rosa een held is die heel wat voor ontelbaar veel mensen heeft betekend, en nu nog steeds betekent.

Kleine meisjes met grote dromen kunnen uitgroeien tot belangrijke vrouwen die de wereld veranderen. Lees Rosa, wees Rosa!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Rosa Parks
Titel:
Rosa Parks
Auteur:
Lisbeth Kaiser
# pagina's:
[28] p. : ill.
Genre:
Prentenboeken
Uitgeverij:
De Vier Windstreken
ISBN:
9789051167832
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Racisme
Aanbevolen voor:
Inspirerend
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 6-8 jaar

Gerelateerde leestips