Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Kunst!

2 november 2022

Little people, big dreams. Pablo Picasso. Illustraties: Teresa Bellón. Tekst: Maria Isabel Sánchez Vegara.

Dit is al het 13de deeltje in de reeks Van klein tot groots dat uitgeverij De Vier Windstreken vertaald heeft van het oorspronkelijke Litte people, big dreams. Vanaf nu verschijnen de Nederlandstalige deeltjes ook onder de Engelstalige naam. Geen idee waarom.

Gelukkig is er niets veranderd aan het geweldige concept. Elk deeltje vertelt ons het verhaal van een persoon die als kind al grootse dromen heeft en als volwassene de wereld doet dromen. Mensen zoals: Marie Curie, Astrid Lindgren, David Bowie en deze keer de kleine Pablo. Nu, bijna 50 jaar na zijn dood, vooral gekend onder zijn achternaam Picasso.

In dit boekje leer je dat de 9-jarige Pablo al beter kon tekenen dan zijn vader die tekenleraar was, je leest ook waarom hij een blauwe periode had en hoe hij de kunstwereld voorgoed veranderde. Boeiend, inspirerend (voor jong én oud) en uitermate mooi geïllustreerd door Bellón. Fan!

Dit is wederom een pareltje dat in geen enkele klas, boekenkast, mag ontbreken! Ik duim dat er nog duizenden volgende delen mogen verschijnen!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Pablo Picasso
Titel:
Pablo Picasso
Auteur:
María Isabel Sánchez Vegara
# pagina's:
[30] p. : ill.
Uitgeverij:
De Vier Windstreken
ISBN:
9789051169324
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Beeldschoon,
Inspirerend,
Kleurrijk
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 6-8 jaar

Gerelateerde leestips