Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Poëzie!

14 juli 2022

Over gehaktballen. Door: Saskia de Jong.

Volwassenen die kinderboeken lezen zijn toffe mensen las ik in dit boek. Bedankt voor het compliment ;)

Over gehaktballen is een geweldig tof boek: het leest vlot, is een beetje spannend, is vaak grappig, heeft toffe personages én staat vol gedichten. Het ideale boek voor mij, al ben ik 30 jaar ouder dan het doelpubliek.

Sjuul, die niets met gedichten heeft, is elke middag bij haar oma en die is dol op poëzie. Als Luca een gedicht zoekt voor de uitvaart van zijn demente oma roept Sjuul de hulp in van haar belezen oma (die net verliefd is). Wat er dan gebeurt…

Sjuul en haar oma doen aan Jubelientje en haar oma (van Hans Hagen) denken, en op die twee ben ik stapelgek. Ik hou ook van boeken die moeilijke onderwerpen (rouw, verlies, doodgaan, vlees eten, poëzie) aansnijden op een makkelijke manier.

Je ziet en leest in alles dat Sakia de Jong zelf gek is op kinderboeken en door haar ervaring voor de klas ook goed weet wat kinderen (én volwassenen) leuk vinden. Dit is een geweldig boek om voor te lezen voor het slapengaan. Elke dag een hoofdstukje en dan vol spanning wachten tot de volgende dag.

Achteraan vind je een lijst met de gedichten die aan bod kwamen; ik hoop dat dat mensen aanspoort om zelf meer poëzie te gaan lezen. Of zelf in de pen te kruipen. Maar eerst lezen; geniet van Over gehaktballen!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Over gehaktballen
Titel:
Over gehaktballen
Auteur:
Saskia de Jong
# pagina's:
101 p. : ill.
Uitgeverij:
Lemniscaat
ISBN:
9789047714408
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Grootouders, Vriendschap met dieren
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Grappig,
Slim
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 9-11 jaar

Gerelateerde leestips