Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Jagen maar...

19 april 2021

Food Pharmacy. Op jacht naar goede voeding. Sluit je aan bij dé zoektocht naar een betere gezondheid en een gelukkigere planeet. Door Lina Nertby Aurell & Mia Clase.

De cover van dit boek geeft een goede indicatie van de inhoud zelf: prachtig, boeiend, maar soms een tikje chaotisch. De Zweedse Lina en Mia (van Food Pharmacy) hebben een schatkamer vol kennis en recepten in hun hoofd. Die hebben ze zo veel mogelijk in dit boek gestoken, wat goed is maar het soms ook een beetje moeilijk te volgen maakt. Maar daar moet je je gewoon over zetten, volhouden.

Wat we ergens allemaal wel al langer weten; dat we niet zo goed bezig zijn (als mensheid in het geheel) qua voeding en de impact die dat heeft op onze gezondheid en die van Moeder Aarde, wordt in dit boek goed aangetoond. Dé oplossing is om op jacht te gaan naar voedsel dat wel gezond is voor ons en de wereld rondom ons. We moeten heuse voedseljagers worden. Om ons daarbij op weg te helpen ontwikkelden Linda & Mia het Gezondheidsjagerskompas. De theorie over het kompas lees je in dit boek, na de theorie volgen er nog een zestigtal (klimaatvriendelijke) recepten, waarbij telkens de CO2 wordt vermeld.

Het toffe is dat beide dames over een vlotte pen beschikken, ze de (soms deprimerende) informatie met de nodige humor brengen én dat de recepten om duimen en vingers af te likken zijn. Waar wacht je nog op? Haal je pijl en boog maar boven en ga in de eerste plaats op jacht naar je eigen exemplaar van deze Food Pharmacy bijbel!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Op jacht naar goede voeding : sluit je aan bij dé zoektocht naar een betere gezondheid en een gelukkigere planeet / Food Pharmacy
Titel:
Op jacht naar goede voeding : sluit je aan bij dé zoektocht naar een betere gezondheid en een gelukkigere planeet / Food Pharmacy
Auteur:
Lina Nertby Aurell
# pagina's:
192 p. : ill.
Uitgeverij:
Becht
ISBN:
9789023016618
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Voeding en gezondheid
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Verleidelijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips