Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Leef je eigen leven!

1 april 2022

Ongetemd leven. Zelfbevrijdingsgids. Door: Glennon Doyle.

U hebt ongetwijfeld de must read bestseller Ongetemd leven van Doyle gelezen, indien het antwoord nee is: begin er nog snel in! Deze Zelfbevrijdingsgids is een vervolg op dat boek; het is een soort van interactieve gids, een werkboek, therapie op papier. Soms heb je van die boeken die geweldig goed verkopen en daarna volgt er een werkboek en dan nog een invulboek en nog een… Uitmelkerij. Dat is in dit geval absoluut niet zo.

Ongetemd leven las ik aan tafel, ik moest wel. Continue zat ik dingen te onderlijnen, omkaderen, van uitroeptekens te voorzien. Dat boek was een geweldige schatkamer, ik leerde zo veel tijdens het lezen. Maar je weet hoe dat gaat: na enkele dagen, weken ben je alles terug vergeten. Om iets te onthouden, echt te leren, moet je het herhalen én erover nadenken en schrijven. Daar helpt deze gids bij.

Je kan er veel in lezen, een soort van samenvatting, best of van Ongetemd leven maar daarnaast moet je ook zelf aan de slag. Nadenken, oplijsten, neerschrijven. Omdat het boek zo prachtig is vormgegeven (met veel illustraties in de stijl van beide boekcovers) vind ik het wat lastig om erin te beginnen schrijven. Ik begin dus in potlood. Maar ik begin. Want hé: ik wil ook mijn ‘allermooiste leven creëren’.

Glennon Doyle is geweldig. En dankzij haar worden wij dat ook (we zijn het misschien zelfs al). Merci Glennon!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Ongetemd leven zelfbevrijdingsgids : stop met pleasen, leef je eigen leven
Titel:
Ongetemd leven zelfbevrijdingsgids : stop met pleasen, leef je eigen leven
Auteur:
Glennon Doyle
# pagina's:
[240] p. : ill.
Uitgeverij:
Kosmos-Z&K
ISBN:
9789021596563
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Levenskunst
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Inspirerend,
Slim
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips