Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Een heel andere kijk

2 februari 2022

Mijn lijf. Door: Emily Ratajkowski.

Emily is model, activiste, actrice, ondernemer en nu ook schrijfster. Ze werd wereldberoemd als één van de 3 vrouwen in de videoclip bij Blurred Lines. En ze is knap, heel knap.

Daarom is zij ook de uitgelezen persoon om op de vraag: “Wat betekent het om een vrouw te zijn, een product?” te antwoorden. Deze bundeling van essays is daar een poging toe. Vanuit haar eigen ervaringen geeft zij een inkijkje in een wereld die mijlenver van die van mij is verwijderd maar toch raakvlakken met mij (en alle vrouwen) blijkt te hebben.

De vervreemding van haar lichaam, het schemergebeid tussen toestemming en misbruik, het twijfelen over hoe je je lichaam wil presenteren, het ongemak om het open te stellen voor artsen allerhande,…. Ze stelt geen vragen, geeft geen antwoorden en toch verruimt ze je blik en zet ze je aan het denken. Door haar eigen, unieke ervaringen eerlijk met ons te delen. Wat kan en mag een vrouw doen met haar lichaam? Hoe wordt daar over geoordeeld? Door anderen, door jezelf? Wie heeft de eigenlijke macht in handen? Verandert je kijk daar op door ouder te worden, door negatieve ervaringen of door het veranderende tijdsbeeld?

Ratajkowski schreef een vlot lezend, boeiend, aan het denken zettend boek. Ik ben benieuwd naar wat ze nog meer voor ons in petto heeft!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Mijn lijf
Titel:
Mijn lijf
Auteur:
Emily Ratajkowski
# pagina's:
255 p.
Uitgeverij:
Fontaine Uitgevers
ISBN:
9789464040920
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vrouwenemancipatie, Vrouwen
Aanbevolen voor:
Boeiend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips