Leestip van Marijke Weyn

een boeiende thriller

20 juni 2024

Dit boek werd me aangeraden door een collega van de bib. Waarom, denk je?Normaal lees ik niet veel thrillers, maar af en toe moet een mens eens uit zijn comfortzone komen en het heeft gesmaakt.

Het verhaal gaat over een Vlaamse mediamagnaat die verlaten wordt door zijn vrouw. Keizer gaat, vergezeld door de verteller, Breens, op zoek naar zijn vrouw. De tocht gaat door Frankrijk naar het zuiden. Onderweg wordt Keizer geconfronteerd met zijn verleden. Op het einde van de tocht komen alle personages samen en volgt er een bloedstollende finale.

Veel van de personages verwijzen naar bestaande personen in het medialandschap, maar "elke gelijkenis met bestaande personen is puur toeval". Dit boek is het 13e deel van de thrillerreeks rond de gewezen televisiepresentator Thomas Breens. Je hoeft de vorige delen niet gelezen te hebben om dit te kunnen volgen. Misschien lees ik nog wel eens één van de 12 voorgaande.

Synopsis

Thomas Breens zoekt samen met zijn vriendin en een oude vriend naar diens vrouw, die uit is op wraak na het zoveelste overspel van haar man.

Leestip van Marijke Weyn

Marijkes wraak
Titel:
Marijkes wraak
Auteur:
Paul Jacobs
# pagina's:
302 p.
Uitgeverij:
Parador
ISBN:
9789082766615
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Adembenemend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips