Leestip van Ellen Hocedez
Too many books, not enough time.

Six of crows / list & leugens

30 juni 2021

Een van mijn favoriete boeken tot nu toe. Dit boek was doorslaggevend voor mij. Na het lezen van dit boek in december 2020, ben ik niet meer kunnen stoppen. Eerst las ik het tweede boek (kraai en koninkrijk) en daarna bleef het maar doorgaan.

Elk karakter heeft een eigen verhaal, eigen angsten en verlangens. Ze zijn elk apart zeer mooi uitgewerkt en ik vond het was interessant dat elk hoofdstuk uit het perspectief van een ander karakter verteld werd. Leigh bardugo has done it again!

Elke flashback was een echte sensatie, het bracht je dichter bij het personage zelf en bij die zijn kijk naar de wereld.

Ik weet niet goed hoe ik het moet beschrijven, maar er hangt een bepaalde sfeer tussen de 6 outcasts, die ik wel lust. Vriendschappelijk, plagerig, vijandig, ... Daarnaast is het ook nog eens een heel spannend en avontuurlijk boek. Er moet namelijk een missie volbracht worden. De prijs? Geld natuurlijk.

Dit geld heeft voor elk personage apart een andere betekenis of om het beter te verwoorden 'een andere manier van uitgeven'. Maar terwijl ze het geld al bijna ruiken, moet natuurlijk de missie nog starten...

Synopsis

Bendeleider Kaz uit Ketterdam krijgt een levensgevaarlijke opdracht waarmee hij goed geld kan verdienen. Maar zullen hij en zijn metgezellen deze uitdaging overleven? Vanaf ca. 15 jaar.

Leestip van Ellen Hocedez
Too many books, not enough time.

List & leugens
Titel:
List & leugens
Auteur:
Leigh Bardugo
# pagina's:
538 p.
Genre:
Romans ,
Fantasy
Uitgeverij:
Blossom
ISBN:
9789020679847
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Bloedstollend,
Grappig,
Sensationeel
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips