Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Dans!

30 juni 2021

Dansen voor beginners. Door Nicola Yoon.

Yoon blies me van mijn sokken met Alles wat je lief is. Ik kon mijn man niet overhalen om het boek ook te lezen. Hij keek wél samen met mij naar de verfilming daarvan: Everything, everything, en was onder de indruk van het verhaal.

Toen ik de cover zag van Dansen voor beginners werd ik verliefd. Toen ik het boek las vond ik de cover nog beter (blauwe dreadlocks, check trouwens Yoons Instagramprofiel als je van blauw houdt ;)). En ik werd natuurlijk verliefd op het boek en op Evie en X, op Maggie en Archibald, op Sophie en Cassidy en zelfs op Fifi. En ik wil ook op dansles en taco’s eten en kampvuren op het strand houden en…

Dansen voor beginners is een zwijmelboek, daar hou ik van. Maar geen eenvoudig, op sentiment spelend, bordkartonnen boek. Nee, dit is een boek vol diverse, levensechte personages, die falen, vallen en weer opstaan, die ruziemaken en het weer bijleggen.

En ja, het verhaal heeft ook een bovennatuurlijk kantje. Een sprookjesachtige touch. Die op de één of andere manier perfect geloofwaardig is, dankzij Yoon.

Wat is het belangrijkste: het einde of het begin of het midden waarin alles gebeurt? Is liefde de pijn waard? Lees Dansen voor beginners voor een antwoord op al deze vragen en nog zo veel meer. Laat je betoveren, wordt verliefd.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Dansen voor beginners
Titel:
Dansen voor beginners
Auteur:
Nicola Yoon
# pagina's:
301 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Em. Querido's Uitgeverij
ISBN:
9789045126395
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Dans
Aanbevolen voor:
Betoverend,
Kleurrijk,
Verleidelijk
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips